Tort de ciocolata cu crema de ciocolata

Pentru blat, galbenusurile se freaca cu zaharul. Untul spuma se amesteca cu galbenusurile si cu ciocolata topita in lapte, faina adaugata in ploaie si

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 5 galbenusuri
  • 210 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 120 gr ciocolata
  • 1 lingura lapte
  • 120 gr faina
  • Ingrediente crema:
  • 320 gr unt
  • 140 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr ciocolata
  • rom
  • Pentru glazura:
  • crema de ciocolata

Mod de preparare

Pentru blat, galbenusurile se freaca cu zaharul. Untul spuma se amesteca cu galbenusurile si cu ciocolata topita in lapte, faina adaugata in ploaie si albusurile spuma.

Se coace in forma bine unsa. Blatul rece se taie orizontal in 2-3 felii care se umplu cu crema.

Pentru crema, untul batut spuma se amesteca treptat cu zaharul. Se adauga galbenusurile, ciocolata si romul.

Se umple tortul cu acesta crema si se imbraca tot cu ea.
Pofta buna!

Va recomandam si alte prajituri

:

Prajitura cu mere de post

Prajitura negresa

Prajitura olandeza cu fructe

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci