Tort de ciocolata cu fondant de ciocolata

Pentru blat, se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile pe rand, ciocolata topita, vanilia, coaja rasa de la o lamaie, zeama de lamaie,

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 160 gr unt
  • 125 gr zahar pudra
  • 8 oua
  • 4 batoane de ciocolata
  • vanilie
  • 1 lamaie
  • 1/2 lingura faina
  • 1/2 lingura pesmet
  • 125 g migdale sau nuci
  • Ingrediente glazura:
  • 160 g zahar
  • 4 batoane ciocolata
  • 1 paharel apa
  • unt cat o nuca

Mod de preparare

Pentru blat, se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile pe rand, ciocolata topita, vanilia, coaja rasa de la o lamaie, zeama de lamaie, faina si pesmetul, migdalele oparite sau macinate, albusurile batute spuma. Compozita se coace in forma de tort unsa cu unt si presarata cu faina.

Rece, blatul se acopera cu fondantul de ciocolata.

Pentru glazura, se leaga zaharul cu apa ca pentru serbet, se amesteca cu ciocolata si untul si se toarna peste tort.
Va recomandam si alte prajituri delicioase:

Placinta cu mere si nuci

Prajitura simpla si rapida cu visine

Prajitura cu capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc