Pentru blat, se freaca untul cu zaharul, se adauga ciocolata incalzita in cuptor si se freaca jumatate de ora. Se adauga galbenusurile si albusurile s
Pentru blat, se freaca untul cu zaharul, se adauga ciocolata incalzita in cuptor si se freaca jumatate de ora. Se adauga galbenusurile si albusurile spuma si faina.
Se toarna compozitia in forma tapetata si se coace la foc potrivit.
Rece, blatul se taie orizontal in 2-3 felii care se stropesc cu rom si se umplu cu crema de ciocolata si frisca (crema 1).
Tortul se acopera cu crema de ciocolata si cafea (crema 2).
Pentru crema nr. 1, zaharul cu ciocolata se fierb cu apa pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, se amesteca cu galbenusurile, apoi cu frisca.
Pentru crema nr. 2, Ciocolata cu apa, zaharul si esenta de cafea se fierb pana se obtine un sirop gros, care se varsa fierbinte, picatura cu picatura, peste galbenusuri. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca, dupa care se include untul spuma proaspat frecat cu o lingura de
zahar pudra.
Este bine ca inainte de umplere, feliile de blat sa fie stropite cu rom.
Va recomandam si alte retete de prajituri:
Prajitura cu mere si bezea
Prajitura cu mere si biscuiti
Prajitura cu mere si gris

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii