Pentru blat, se freaca untul cu zaharul, se adauga ciocolata incalzita in cuptor si se freaca jumatate de ora. Se adauga galbenusurile si albusurile s
Pentru blat, se freaca untul cu zaharul, se adauga ciocolata incalzita in cuptor si se freaca jumatate de ora. Se adauga galbenusurile si albusurile spuma si faina.
Se toarna compozitia in forma tapetata si se coace la foc potrivit.
Rece, blatul se taie orizontal in 2-3 felii care se stropesc cu rom si se umplu cu crema de ciocolata si frisca (crema 1).
Tortul se acopera cu crema de ciocolata si cafea (crema 2).
Pentru crema nr. 1, zaharul cu ciocolata se fierb cu apa pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, se amesteca cu galbenusurile, apoi cu frisca.
Pentru crema nr. 2, Ciocolata cu apa, zaharul si esenta de cafea se fierb pana se obtine un sirop gros, care se varsa fierbinte, picatura cu picatura, peste galbenusuri. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca, dupa care se include untul spuma proaspat frecat cu o lingura de
zahar pudra.
Este bine ca inainte de umplere, feliile de blat sa fie stropite cu rom.
Va recomandam si alte retete de prajituri:
Prajitura cu mere si bezea
Prajitura cu mere si biscuiti
Prajitura cu mere si gris
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii