Tort de ciocolata cu frisca

Se freaca untul spuma, se adauga zaharul si galbenusurile pe rand. Ciocolata de menaj se topeste in cuptor cu putina apa si se freaca pana ce se racor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat si crema:
  • 250 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 6 oua
  • 3 batoane ciocolata menaj sau 100 gr cacao
  • 1 lingura rasa pesmet fin
  • rom
  • Ingrediente glazura:
  • 250 gr frisca batuta

Mod de preparare

Se freaca untul spuma, se adauga zaharul si galbenusurile pe rand. Ciocolata de menaj se topeste in cuptor cu putina apa si se freaca pana ce se racoreste, apoi se amesteca cu restul compozitiei. La urma se adauga albusurile spuma si putin rom.

Cantitatea de amestec obtinuta se imparte in doua.

In prima jumatate se adauga pesmetul si se coace la

foc slab timp de 30 minute.

In a doua jumatate de compozitie se adauga rom, dupa gust, se amesteca si se pastreaza drept crema de pus numai deasupra.

Deasupra se pune si frisca cu cornetul sau spritul.
Pofta buna!

Alte retete de dulciuri gasiti aici:

Prajitura cu nuci umplute

Prajitura cu mere si doua blaturi buna si pufoasa

Gogosi reteta americana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci