Tort de ciocolata cu fructe

Blat: 1/2 din albusuri se amesteca cu galbenusurile spumate, se adauga cacao, se amesteca, apoi restul de albusuri si se amesteca usor. Tortul de ciocolata cu frisca este delicios.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata cu fructe

Ingrediente

  • Blat cacao: (in forma de 23x23cm) 6 galbenusuri frecate cu 50g zahar; 6 albusuri facute merengue teapan; 50g cacao cernuta
  • Fructe in sirop: 2 cutii Tropical fruits (papaya si ananas)
  • 2 cutii de mango si o cutie ananas (cu 8 felii
  • din care 6 pentru la decor) Glazura:siropul de la fructe + agar-agar si iaurt simplu

Mod de preparare

Blat: 1/2 din albusuri se amesteca cu galbenusurile spumate, se adauga cacao, se amesteca, apoi restul de albusuri si se amesteca usor. Se coace la 180 C, 20-25 min. Dupa ce s-a racit se taie in doua. Se amesteca 250ml sirop (deci 150ml in plus fata de reteta pt. ca agarul are nevoie de mai mult lichid, chiar si asa a fost la limita) cu 25g agar-agar (pudra) pana s-a dizolvat bine agarul dupa care se pune cratita pe foc potrivit. Se amesteca continuu pana incepe sa fiarba, la focul mai mic se mai tine aproape 2 minute, amestecand continuu. Se inchide focul si se toarna peste agarul fierbinte, frisca putin cate putin si amestecand repede. Apoi se toarna iaurtul la fel, putin cate putin si amestecand bine apoi fructele scurse bine. Se da cateva minute la frigider sa se intareasca putin, se scoate, se amesteca si se toarna peste prima foaie de blat. Se acopera cu a doua foaie, se preseaza putin si se baga la frigider. Se opresc cateva bucati de mango pt. decor, iar restul (cam 400g) se fac piure. In 400ml sirop se dizolva 20g agar-agar (pudra), dupa care se pune pe foc, amestecand, si cand a inceput sa fiarba am facut focul mai mic si-am mai tinut cam 2 min. amestecand continuu. Se da deoparte si peste agarul fierbinte se toarna piureul de mango, putin cate putin si amestecand repede si bine de fiecare data. se toarna peste blat, se niveleaza si se decoreaza. Se da din nou la frigider pt. o ora. Se incalzeste putina dulceata trecuta apoi prin sita si se ung cu ea fructele de la decor. Se da din nou la frigider.


Reteta Tort de ciocolata cu fructe a fost propusa de CristinaK

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert prajitura cu capsuni

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Cand vine primavara trebuie sa incerci macar o data acest preparat de sezon plin de vitamine: mancarea de urzici cu mamaliga,...

Mancare de urzici cu mamaliga
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Cele mai apreciate rețete
Supa Crema de Spanac - de post, pregatita cu blenderul Oster
1
Supe si ciorbe de post

Supa Crema de Spanac - de post, pregatita cu blenderul Oster

Aproape ca este de necrezut cum din cateva ingrediente simple putem sa obtinem preparate delicioase. Gata in mai putin de 30...

Supa Crema de Spanac - de post, pregatita cu blenderul Oster
Supa Crema de Sfecla Rosie - de post, pregatita cu blenderul Oster
2
Supe si ciorbe de post

Supa Crema de Sfecla Rosie - de post, pregatita cu blenderul Oster

De multe ori uitam ca supele creme sunt foarte sanatoase si nu trebuie sa lipseasca din meniul copiilor, si nu numai. Este o...

Supa Crema de Sfecla Rosie - de post, pregatita cu blenderul Oster
Supa Crema de Dovlecei - de post, pregatita cu blenderul Oster
3
Supe si ciorbe de post

Supa Crema de Dovlecei - de post, pregatita cu blenderul Oster

Dovleceii au un continut caloric scazut si sunt recomandati pentru cei care tin diete, dar in acelasi timp sunt o sursa...

Supa Crema de Dovlecei - de post, pregatita cu blenderul Oster
Supa Crema de Napi - de post, pregatita cu blenderul Oster
4
Supe si ciorbe de post

Supa Crema de Napi - de post, pregatita cu blenderul Oster

Napii sunt o leguma uitata, care nu prea se mai cultiva la noi, dar apreciata in alte bucatarii, printre care cea franceza....

Supa Crema de Napi - de post, pregatita cu blenderul Oster
Supa Crema de Morcovi, Mere si Ghimbir - de post, pregatita cu blenderul Oster
5
Supe si ciorbe de post

Supa Crema de Morcovi, Mere si Ghimbir - de post, pregatita cu blenderul Oster

Morcovii au multe vitamine si saruri minerale, dar si cel mai mult beta-caroten dintre toate legumele. Combinatia perfecta o...

Supa Crema de Morcovi, Mere si Ghimbir - de post, pregatita cu blenderul Oster
Parteneri
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara