Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra 1/2 ora. Se adauga cacaua, coaja rasa si zeama de lamaie, albusurile spuma, faina si vanilia. Se co
Blatul.
Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra 1/2 ora.
Se adauga cacaua, coaja rasa si zeama de lamaie, albusurile spuma, faina si vanilia.
Se coace in forma de tort 3/4 ora.
Rece se taie orizontal in 3 felii care se stropesc cu rom si apoi se umplu cu crema.
Crema.
Ouale cu laptele, batonul de vanilie taiat marunt, zaharul si ciocolata (125 g ) muiata in apa se fierb in bain marie pana ce compozitia se ingroasa.
Apoi se lasa la racit, dupa care se adauga restul de ciocolata taiata in cuburi, fructele zaharisite tot
cuburi, migdalele prajite si sfaramate, foile de gelatina inmuiate si dizolvate in apa clocotita, frisca si romul.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii