Tort de ciocolata cu fructe zaharisite

Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra 1/2 ora. Se adauga cacaua, coaja rasa si zeama de lamaie, albusurile spuma, faina si vanilia. Se co

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul - 10 oua
  • 10 linguri zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 6 linguri faina
  • vanilie
  • rom
  • Crema - 4 oua
  • 100 ml lapte
  • 1/2 baton vanilie
  • 6 linguri
  • zahar
  • 200 g ciocolata
  • 3 linguri apa
  • 100 - 200 g fructe zaharisite
  • 200 g migdale
  • 10 foi gelatina
  • 2 cesti frisca
  • 6 linguri rom
  • Glazura - crema preparata

Mod de preparare

Blatul.

Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra 1/2 ora.

Se adauga cacaua, coaja rasa si zeama de lamaie, albusurile spuma, faina si vanilia.

Se coace in forma de tort 3/4 ora.

Rece se taie orizontal in 3 felii care se stropesc cu rom si apoi se umplu cu crema.

Crema.

Ouale cu laptele, batonul de vanilie taiat marunt, zaharul si ciocolata (125 g ) muiata in apa se fierb in bain marie pana ce compozitia se ingroasa.

Apoi se lasa la racit, dupa care se adauga restul de ciocolata taiata in cuburi, fructele zaharisite tot

cuburi, migdalele prajite si sfaramate, foile de gelatina inmuiate si dizolvate in apa clocotita, frisca si romul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci