Tort de ciocolata cu fulgi de zapada

Blatul 1.Ciocolata se rupe bucatele, se amesteca cu apa fierbinte si se da la microunde 15 secunde, se mai amesteca un pic, alte 15 secunde, iar se

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata cu fulgi de zapada

Ingrediente

  • Blat: 113 grame ciocolata amara
  • 226 grame unt sau margarina
  • 2 cani zahar
  • 2 1/2 cani faina cernuta
  • 1 cana lapte batut
  • 1/2 cana apa fierbinte
  • Crema:
  • 1 cana zahar
  • 1 cana lapte
  • 1 1/3 cana fulgi cocos
  • 1 cana nuci pecan
  • 3 galbenusuri
  • 113 grame unt
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • Glazura: 200g ciocolata amara sau semidulce
  • 1 cana smantana lichida
  • 4 oua
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 cana = o masura de 240 ml

Mod de preparare

Blatul

1.Ciocolata se rupe bucatele, se amesteca cu apa fierbinte si se da la microunde 15 secunde, se mai amesteca un pic, alte 15 secunde, iar se amesteca pana se topeste ciocolata.

2. Untul se amesteca cu zaharul cateva minute pana devin o crema densa.

3. Se separa albusurile de galbenusuri; galbenusurile (eu le-am amestecat putin cu furculita) se adauga apoi peste crema de unt.

4. Cand galbenusurile au fost amestecate bine cu crema de unt se adauga ciocolata topita si se amesteca bine.

5. Faina cernuta se amesteca cu sarea si bicarbonatul de sodiu

6. Se incorporeaza in compozitia de blat faina si laptele batut : putina faina, se amesteca, putin lapte, se amesteca, iar faina, apoi lapte pana se termina faina si laptele.

7. Albusurile se bat spuma si se adauga peste compozitie amestecand incet.

8. Se imparte compozitia in 3 parti aproximativ egale

9. Se dau la cuptor (incins in prealabil la 175C) 35-40 minute (nu se deschide cuptorul decat dupa 35 minute si se face testul cu scobitoarea).

Crema

1. Intr-o craticioara se amesteca laptele, untul, zaharul, esenta se vanilie si cele 3 galbenusuri amestecate si se fierb la foc mediu aproximativ 10-12 minute.

2. Se ia de pe foc si se adauga apoi fulgii de cocos si nucile pecan

cand s-a racit crema si cele 3 blaturi se incepe formarea tortului : un blat, un strat de crema, un blat, un strat de crema, ultimul blat . se da apoi la rece cateva ore.

Glazura

Smanatana lichida de fierbe la foc mic. cand este fierta se aduga ciocolata (chipsuri sau rupta in mici bucati) si se amesteca pana se topeste.

Se lasa la racit aproximativ 1 ora timp in care se mai amesteca din cand in cand.

Cand s-a racit glazura am trecut la ornat. L-am lasat peste noapte la frigider si de dimineata la micul dejun am servit tort.
Pofta buna!

Reteta Tort de ciocolata cu fulgi de zapada a fost propusa de Rroxana. pe forum culinar.ro

Alte retete cu ciocolata: Tort Regina Maria

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Desert mini rulada cu zmeura
Bucataras.RO

Desert mini rulada cu zmeura

Am pregatit o mini rulada cu zmeura, dulce-acrisoara. Se pregateste repede si se mananca la fel de repede.

Desert mini rulada cu zmeura
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa