Blatul 1.Ciocolata se rupe bucatele, se amesteca cu apa fierbinte si se da la microunde 15 secunde, se mai amesteca un pic, alte 15 secunde, iar se
Blatul
1.Ciocolata se rupe bucatele, se amesteca cu apa fierbinte si se da la microunde 15 secunde, se mai amesteca un pic, alte 15 secunde, iar se amesteca pana se topeste ciocolata.
2. Untul se amesteca cu zaharul cateva minute pana devin o crema densa.
3. Se separa albusurile de galbenusuri; galbenusurile (eu le-am amestecat putin cu furculita) se adauga apoi peste crema de unt.
4. Cand galbenusurile au fost amestecate bine cu crema de unt se adauga ciocolata topita si se amesteca bine.
5. Faina cernuta se amesteca cu sarea si bicarbonatul de sodiu
6. Se incorporeaza in compozitia de blat faina si laptele batut : putina faina, se amesteca, putin lapte, se amesteca, iar faina, apoi lapte pana se termina faina si laptele.
7. Albusurile se bat spuma si se adauga peste compozitie amestecand incet.
8. Se imparte compozitia in 3 parti aproximativ egale
9. Se dau la cuptor (incins in prealabil la 175C) 35-40 minute (nu se deschide cuptorul decat dupa 35 minute si se face testul cu scobitoarea).
Crema
1. Intr-o craticioara se amesteca laptele, untul, zaharul, esenta se vanilie si cele 3 galbenusuri amestecate si se fierb la foc mediu aproximativ 10-12 minute.
2. Se ia de pe foc si se adauga apoi fulgii de cocos si nucile pecan
cand s-a racit crema si cele 3 blaturi se incepe formarea tortului : un blat, un strat de crema, un blat, un strat de crema, ultimul blat . se da apoi la rece cateva ore.
Glazura
Smanatana lichida de fierbe la foc mic. cand este fierta se aduga ciocolata (chipsuri sau rupta in mici bucati) si se amesteca pana se topeste.
Se lasa la racit aproximativ 1 ora timp in care se mai amesteca din cand in cand.
Cand s-a racit glazura am trecut la ornat. L-am lasat peste noapte la frigider si de dimineata la micul dejun am servit tort.
Pofta buna!
Reteta Tort de ciocolata cu fulgi de zapada a fost propusa de Rroxana. pe forum culinar.ro
Alte retete cu ciocolata: Tort Regina Maria
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii