Tort de ciocolata cu ghimbir

Frecati margarina cu zaharul, apoi adaugati pe rand ouale, miezul de nuca, topita, zaharul vanilat si sarea. Amestecati compozitia cu telul, timp de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200g faina
  • 6 oua
  • 150g zahar
  • 150g nuca macinata
  • 2 linguri cubulete fine de ghimbir (poate locuit cu coaja rasa de portocale)
  • 100g alba de menaj
  • 50g margarina Rama
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • un varf de cutit sare
  • Pentru crema:
  • 200g alba de menaj
  • 200g miez de nuca sfaramata
  • 2 linguri ghimbir ras cat mai marunt
  • 200g magarina Rama
  • 1 galbenus ou
  • 2 linguri
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • Pentru sirop:
  • 100g zahar
  • 100ml apa
  • 4 linguri rom
  • 1 lingurita zahar
  • zahar vanilat
  • Pentru glazura:
  • 300g neagra de menaj
  • 150g margarina
  • 2 linguri
  • Pentru ornat:
  • 200g ciocolata alba

Mod de preparare

Frecati margarina cu zaharul, apoi adaugati pe rand

ouale, miezul de nuca, topita, zaharul vanilat si sarea.

Amestecati compozitia cu telul, timp de 15-20 de minute, intr-un vas pus la bain-marie.

Pregatirea cremei:

Amestecati cu mixerul toate ingredientele, tot pe foc mic. Cand s-a ingrosat, lasati-o la racit.

Intindeti in strat egal si uniform pe feliile de blat.

Pentru glazura, topiti neagra, adaugati margarina si le, amestecand bine.

Cand compozitia s-a ingrosat suficient, turnati-o uniform peste tort.
Å¢ineti tortul la rece inainte de servire.

Alte retete recomandate:

Tort de alune cu crema de cafea

Prajitura cu crema de ciocolata

Torturi de Paste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert prajitura cu capsuni

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Cand vine primavara trebuie sa incerci macar o data acest preparat de sezon plin de vitamine: mancarea de urzici cu mamaliga,...

Mancare de urzici cu mamaliga
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Cele mai apreciate rețete
Smoothie cu Mar Verde, Morcov si Sirop de Curmale
1
Smoothie & Milkshake

Smoothie cu Mar Verde, Morcov si Sirop de Curmale

De multe ori cei mici au anumite legume la care se stramba si nu prea reusim sa ii convingem ca sunt sanatoase si gustoase....

Smoothie cu Mar Verde, Morcov si Sirop de Curmale
Risoto cu mancare de rinichi
2
Mancaruri cu orez

Risoto cu mancare de rinichi

Penbtru risoto cu mancare de rinichi se pregateste orezul si se asaza intr-o forma de tabla cu gaura la mijloc, bine unsa cu...

Risoto cu mancare de rinichi
Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
3
Aperitive cu peste

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton

Un aperitiv rapid plin de vitamine

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Pandispan cu rahat
5
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Parteneri
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara