Tort de ciocolata cu glazura de ciocolata

Pentru blat, se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia fin maruntita pana ce se obtine o compozitie ca o crema. Se amesteca cu untul spuma. Se ad

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 1/2 baton vanilie
  • 50 gr unt
  • 100 gr ciocolata
  • 1 lingura apa
  • 50 gr faina
  • Ingrediente glazura:
  • 4-6 batoane ciocolata
  • 200 gr zahar
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Pentru blat, se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia fin maruntita pana ce se obtine o compozitie ca o crema. Se amesteca cu untul spuma.

Se adauga ciocolata topita cu apa la foc mic, faina si la urma albusurile spuma.

Se toarna compozitia intr-o forma bine unsa si tapetata cu faina. Se coace cam 30 minute, la foc bun.

Cand este gata, tortul ramane totusi putin cam moale la mijloc. Se rastoarna dupa ce s-a racit si se glaseaza.

Pentru glazura, ciocolata rasa, apa calda si zaharul se pun pe foc sa se lege mai moale, ca pentru serbet.

Se da jos de pe foc. Se lasa sa se racoreasca si se freaca bine pana isi schimba culoarea.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete de prajituri:

Tarta cu branza dulce si capsuni

Prajitura cu capsuni si frisca

Tiramisu cu capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
3
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
4
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
5
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Parteneri
Tarta cu mure, caise si crumble
Bucataras.RO

Tarta cu mure, caise si crumble

Va era oare dor de o tarta facuta de mine? Aceasta este o combinatie perfecta de arome cu caise, mure si un aluat dulce...

Tarta cu mure, caise si crumble
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola