Pentru blat, se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia fin maruntita pana ce se obtine o compozitie ca o crema. Se amesteca cu untul spuma. Se ad
Pentru blat, se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia fin maruntita pana ce se obtine o compozitie ca o crema. Se amesteca cu untul spuma.
Se adauga ciocolata topita cu apa la foc mic, faina si la urma albusurile spuma.
Se toarna compozitia intr-o forma bine unsa si tapetata cu faina. Se coace cam 30 minute, la foc bun.
Cand este gata, tortul ramane totusi putin cam moale la mijloc. Se rastoarna dupa ce s-a racit si se glaseaza.
Pentru glazura, ciocolata rasa, apa calda si zaharul se pun pe foc sa se lege mai moale, ca pentru serbet.
Se da jos de pe foc. Se lasa sa se racoreasca si se freaca bine pana isi schimba culoarea.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete de prajituri:
Tarta cu branza dulce si capsuni
Prajitura cu capsuni si frisca
Tiramisu cu capsuni

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii