Tort de ciocolata cu glazura de ciocolata

Pentru blat, se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia fin maruntita pana ce se obtine o compozitie ca o crema. Se amesteca cu untul spuma. Se ad

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 1/2 baton vanilie
  • 50 gr unt
  • 100 gr ciocolata
  • 1 lingura apa
  • 50 gr faina
  • Ingrediente glazura:
  • 4-6 batoane ciocolata
  • 200 gr zahar
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Pentru blat, se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia fin maruntita pana ce se obtine o compozitie ca o crema. Se amesteca cu untul spuma.

Se adauga ciocolata topita cu apa la foc mic, faina si la urma albusurile spuma.

Se toarna compozitia intr-o forma bine unsa si tapetata cu faina. Se coace cam 30 minute, la foc bun.

Cand este gata, tortul ramane totusi putin cam moale la mijloc. Se rastoarna dupa ce s-a racit si se glaseaza.

Pentru glazura, ciocolata rasa, apa calda si zaharul se pun pe foc sa se lege mai moale, ca pentru serbet.

Se da jos de pe foc. Se lasa sa se racoreasca si se freaca bine pana isi schimba culoarea.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete de prajituri:

Tarta cu branza dulce si capsuni

Prajitura cu capsuni si frisca

Tiramisu cu capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci