Tort de ciocolata cu glazura de vanilie

Pentru blat, se amesteca galbenusurile cu zaharul 30 de minute. Se adauga albusurile spuma, pesmetul si ciocolata. Se coace in forma de tort 45 de mi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 10 oua
  • 6 galbenusuri
  • 330 gr zahar pisat cu vanilie
  • 150 gr pesmet pisat
  • 3 batoane ciocolata rasa
  • Ingrediente glazura:
  • 250 gr zahar
  • 1 pahar apa
  • 4-5 linguri lichior de vanilie

Mod de preparare

Pentru blat, se amesteca galbenusurile cu zaharul 30 de minute. Se adauga albusurile spuma, pesmetul si ciocolata.

Se coace in forma de tort 45 de minute.

Pentru glazura, se fierbe zaharul cu apa pana se leaga si se poate intinde in fire ca ata.

Apoi se ia de pe foc si se adauga lichiorul, punand vasul in apa rece si amestecand compozitia pana ce capata culoarea roz.

Apoi, imediat, se toarna peste tort, lasand sa se raceasca.
Alte torturi gasiti aici:

Tort de zmeura

Tort tiramisu a la maya

Tort de ciocolata cu iaurt si visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc