Tort de ciocolata cu iaurt si jeleu

Pentru tort de ciocolata cu iaurt si jeleu galbenusurile le mixam cu apa calduta 2-3 min dupa care adaugam zaharul si mixam cca 7 minute.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tort de ciocolata cu iaurt si jeleu

Ingrediente

  • 6 galbenusuri
  • 2 albusuri
  • 100 ml apa calduta
  • 150 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 14 linguri faina
  • 1 varf de sare
  • CREMA
  • 250 g iaurt cu gust de zmeura
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 1 plic gelatina
  • 100 g crema de branza
  • 300 g zahar
  • 1 plic tort jelle rosu
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • DECOR
  • 1 ciocolata neagra
  • 2-3 linguri smantana
  • 1 plic tort jelle rosu

Mod de preparare

Pentru tort de ciocolata cu iaurt si jeleu galbenusurile le mixam cu apa calduta 2-3 min dupa care adaugam zaharul si mixam cca 7 min,
adaugam albusurile batute spuma,faina amestecata cu praful de copt,cacaua,un varf cutit sare,amestecam usor cu o lingura,
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea,lasam sa se raceasca foarte bine.

CREMA
-Laptele il amestecam cu zaharul si il punem la fiert
cand fierbe adaugam faina amestecata cu putin lapte rece ,lasam sa fiarba pana se ingroasa putin.
lasam sa se raceasca foarte bine,
Iaurtul il mixam cu branza si adaugam crema de lapte,gelatina hidratata cu 2 linguri de apa si dizolvata pe baie de aburi,amestecam bine si dam la frigider pana incepe sa se intareasca,
Blatul de tort il taiem in doua
Intr-o tava cu pereti detasabili asezam prima foaie, insiropam(eu am folosit suc de pere)turnam crema si dam la frigider pana se intareste complet,
Plicul de tort jelle il pregatim conform instructiunilor de pe plic si lasam sa se raceasca cca 1 min dupa care adaugam peste crema,dam la frigider pana se intareste complet,asezam a doua foaie si insiropam,
Adaugam ciocolata topita cu smantana si turnam peste blat, lasam sa se raceasca bine
Pregatim plicul de tort jelle dupa instructiunile de pe plic (lasam sa se raceasca putin)si turnam peste ciocolata,

Lasam tortul de ciocolata cu iaurt si jeleu sa se raceasca bine dupa care decoram


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci