Preparare blat: Se toaca nucile si caisele. Se topeste ciocolata si se adauga treptat untul. Se amesteca pana obtii o crema consistenta. Separam ouale
Preparare blat:
Se toaca nucile si caisele. Se topeste ciocolata si se adauga treptat untul. Se amesteca pana obtii o crema consistenta.
Separam ouale. Albusurile se bat spuma iar galbenusurile se freaca cu zahar, se inglobeaza in compozitia de ciocolata.
Se adauga caisele si nucile urmate de faina si apoi de albus.
Asezam compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 26 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace 35-40 min.
Se scoate si se lasa sa se raceasca.
Crema
Pentru crema se toaca ciocolata si se da la fiert in lapte. Amestecati. Se ia de pe foc. Se bat galbenususile cu zahar tos si zahar vanilat; se inglobeaza faina. Se toarna incet laptele cu ciocolata si se aseaza pe plita la foc mic.
Se lasa sa se ingroase; amesteci continuu. Se toarna intr-un castron si se lasa sa se racoreasca amestecand continuu -nu se lasa sa fiarba-
Glazura:
Se da in clocot frisca si se adauga ciocolata rupta; se lasa sa se raceasca, amestecand rar.
Final:
Se repartizeaza crema pe blat si se toarna glazura apoi se lasa sa se raceasca putin.
Se serveste cu sos de vanilie
Alte retete de torturi:
Tort cu zahar ars
Tort de castane
Tort de ciocolata cu nuci
Tort de curmale
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii