Preparare blat: Se toaca nucile si caisele. Se topeste ciocolata si se adauga treptat untul. Se amesteca pana obtii o crema consistenta. Separam ouale
Preparare blat:
Se toaca nucile si caisele. Se topeste ciocolata si se adauga treptat untul. Se amesteca pana obtii o crema consistenta.
Separam ouale. Albusurile se bat spuma iar galbenusurile se freaca cu zahar, se inglobeaza in compozitia de ciocolata.
Se adauga caisele si nucile urmate de faina si apoi de albus.
Asezam compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 26 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace 35-40 min.
Se scoate si se lasa sa se raceasca.
Crema
Pentru crema se toaca ciocolata si se da la fiert in lapte. Amestecati. Se ia de pe foc. Se bat galbenususile cu zahar tos si zahar vanilat; se inglobeaza faina. Se toarna incet laptele cu ciocolata si se aseaza pe plita la foc mic.
Se lasa sa se ingroase; amesteci continuu. Se toarna intr-un castron si se lasa sa se racoreasca amestecand continuu -nu se lasa sa fiarba-
Glazura:
Se da in clocot frisca si se adauga ciocolata rupta; se lasa sa se raceasca, amestecand rar.
Final:
Se repartizeaza crema pe blat si se toarna glazura apoi se lasa sa se raceasca putin.
Se serveste cu sos de vanilie
Alte retete de torturi:
Tort cu zahar ars
Tort de castane
Tort de ciocolata cu nuci
Tort de curmale

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii