Preparare blat: Se toaca nucile si caisele. Se topeste ciocolata si se adauga treptat untul. Se amesteca pana obtii o crema consistenta. Separam ouale
Preparare blat:
Se toaca nucile si caisele. Se topeste ciocolata si se adauga treptat untul. Se amesteca pana obtii o crema consistenta.
Separam ouale. Albusurile se bat spuma iar galbenusurile se freaca cu zahar, se inglobeaza in compozitia de ciocolata.
Se adauga caisele si nucile urmate de faina si apoi de albus.
Asezam compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 26 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace 35-40 min.
Se scoate si se lasa sa se raceasca.
Crema
Pentru crema se toaca ciocolata si se da la fiert in lapte. Amestecati. Se ia de pe foc. Se bat galbenususile cu zahar tos si zahar vanilat; se inglobeaza faina. Se toarna incet laptele cu ciocolata si se aseaza pe plita la foc mic.
Se lasa sa se ingroase; amesteci continuu. Se toarna intr-un castron si se lasa sa se racoreasca amestecand continuu -nu se lasa sa fiarba-
Glazura:
Se da in clocot frisca si se adauga ciocolata rupta; se lasa sa se raceasca, amestecand rar.
Final:
Se repartizeaza crema pe blat si se toarna glazura apoi se lasa sa se raceasca putin.
Se serveste cu sos de vanilie
Alte retete de torturi:
Tort cu zahar ars
Tort de castane
Tort de ciocolata cu nuci
Tort de curmale
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii