Tort de ciocolata cu nuci prajite si frisca

Zaharul pudra se inmoaie pe foc mic cu apa, adaugandu-se apoi nucile prajite si pisate mare si ciocolata topita in cuptor. Se amesteca mereu cu bagar

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 125 gr zahar pudra
  • 1/2 pahar apa
  • 150 gr nuci
  • 150 gr ciocolata sau 70 gr cacao
  • 6 oua
  • Ingrediente glazura:
  • frisca batuta cu zahar vanilat

Mod de preparare

Zaharul pudra se inmoaie pe foc mic cu apa, adaugandu-se apoi nucile prajite si pisate mare si ciocolata topita in cuptor.

Se amesteca mereu cu bagare de seama ca sa nu

se prinda, pana se ingroasa ca o smantana.

Se da la o parte si cand amestecul s-a racit, se

adauga galbenusurile pe rand si albusurile spuma.

Se coace la foc potrivit.

inainte de a fi servit, se acopera si se garniseste tortul cu frisca batuta indulcita cu zahar vanilat.
Pofta buna!

Alte prajituri recomandate:

Prajitura simpla si rapida cu visine

Prajitura Negresa

Prajitura olandeza cu fructe

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc