Pentru blat, se freaca bine galbenusurile cu zaharul, se include ciocolata rasa, scortisoara fin macinata, coaja rasa si putina zeama de lamaie, pesme
Pentru blat, se freaca bine galbenusurile cu zaharul, se include ciocolata rasa, scortisoara fin macinata, coaja rasa si putina zeama de lamaie, pesmetul, migdalele sau
nucile oparite si macinate si faina intercalata cu albusurile batute spuma.
Compozitia se coace in forma de tort presarata cu faina. Blatul rece se taie orizontal in 2-3 felii care se insiropeaza
si se umplu cu crema.
Pentru crema, se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga treptat galbenusurile, apoi ciocolata topita si vanilia maruntita.
Pentru glazura, se leaga zaharul cu apa ca pentru serbet. Se amesteca cu ciocolata rasa si cu untul, dupa care se toarna peste blat.
Va recomandam si alte retete de prajituri:
Prajitura cu rom si visine
Tarta de capsuni si aluat fraged cu cacao
Prajitura cu mere si gris
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii