Tort de ciocolata insiropat

Prima data batem albusurile spuma, si adaugam amestecand, zaharul, vanilia, galbenusurile, faina si ciocolata rasa. Compozitia se coace in forma de t

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 12 oua
  • 250 g zahar pisat
  • 200 g faina
  • 3 batoane ciocolata
  • 1 baton vanilie
  • Ingrediente sirop:
  • 500 g zahar
  • 300 ml apa
  • rom
  • Ingrediente crema:
  • 300 g unt
  • 350 g zahar
  • 1 baton vanilie
  • 200 g fistic
  • 50 ml apa de flori
  • 50 ml rom
  • 30 gr cacao
  • 2 batoane ciocolata
  • Ingrediente fondant:
  • 200 g zahar
  • 80 ml apa
  • 4 batoane ciocolata
  • 40 g unt

Mod de preparare

Prima data batem albusurile spuma, si adaugam amestecand, zaharul, vanilia, galbenusurile, faina si ciocolata rasa.

Compozitia se coace in forma de tort mare, unsa si

tapetata.

Rece, blatul se taie orizontal in trei felii care se insiropeaza si se umplu cu crema de ciocolata si crema de cacao, dupa care se acopera cu fondant de ciocolata.

Pentru crema, frecam zaharul cu untul, vanilia si fisticul macinat. Adaugam apa de flori si romul.

Se desparte crema in doua.

In una se include cacaoa cernuta, in cealalta ciocolata rasa, obtinandu-se doua creme cu gust diferit.

La fondant, Se leaga zaharul ca pentru serbet, dupa care se amesteca cu ciocolata si cu untul.

Se toarna pe tort.
Pofta buna!

Va recomandam si alte torturi:

Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort de ciocolata cu iaurt si visine

Tort de capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Dovlecei si vinete pane
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
ReteteCulinare.RO

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata