Combinația clasică dintre ciocolată și banane nu dă niciodată greș. Astăzi am mers, însă, pe un desert simplu, fără coacere, ciocolatos și cremos.
Am început prin a face crusta. Am amestecat biscuiții cu zahărul pudră, untul topit, o lingură de cacao și untul de arahide. Compoziția rezultată se presează la baza unei tăvi cu pereții detașabili, cu diametrul de 18 cm. Peste crustă, așezăm un strat de banane, peste care vom veni cu ciocolata. Pentru crema de ciocolată, pregătim o crăticioară în care aducem smântâna la punctul de fierbere. Oprim focul, adăugăm ciocolata bucăți și lăsăm 2 minute. Apoi adăugăm cealaltă lingură de cacao și amestecăm energic până avem o cremă subțire, omogenă. Turnăm peste banane și dăm la rece pentru cel puțin 2 ore.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiEste un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...
Chec aperitivTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe face o maia dupa care se framanta bine aluatul din faina lapte cald si sare . Aluatul este bun si pentru paine. Se lasa la...
Placinta cu branza ca in MaramuresEste o combinatie irezistibila de mere si nuca, aromata si delicioasa.
Prajitura cu mere si nucaNu puteam lăsa să treacă săptămâna fără să pregătesc ceva dulce pentru cei dragi. Pentru că aveam...
Desert prajitura cu branza de vaci si piersiciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii