Pentru blat, galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pisat si vanilia, neintrerupt, 30 de minute, apoi se adauga migdalele necuratate sau nucile mac
Pentru blat, galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pisat si vanilia, neintrerupt, 30 de minute, apoi se adauga migdalele necuratate sau nucile macinate si ciocolata.
Se includ apoi albusurile spuma si pesmetul, treptat. Compozitia se coace in forma de tort unsa cu unt si
bine tapetata, la foc incet, timp de circa o ora.
Racit, blatul se umple cu crema si se glaseaza.
Blatul se stropeste cu rom si se umple cu crema, dupa care se acopera cu glazura.
Pentru crema, laptele cu ciocolata rasa, cu untul si zaharul pisat se amesteca si se tin pe foc pana rezulta o crema groasa, adica pana fierbe compozitia.
Dupa ce s-a racit bine, se adauga galbenusurile, amestecand intr-un singur sens timp de 30 de minute, dupa care se adauga si albusurile bine batute.
Pentru glazura, se fierb toate componentele cjrca 15 min, amestecand mereu, dupa care se toarna peste tort.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete de dulciuri:
Placinta cu mere delicioasa
Placinta cu visine
Prajitura maya cu mere si crema de branza
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii