Tort de ciocolata si migdale si glazura alba

Pentru blat, se freaca la un loc ciocolata, migdalele pisate, zaharul si galbenusul, dupa care se ung foile cumparate din comert si se coc incet. Ace

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 2 cesti ciocolata pudra
  • 2 cesti migdale pisate
  • 2 cesti zahar
  • 1 ceasca galbenus fiert si dat prin sita
  • foi din comert
  • Ingrediente crema:
  • 4 linguri zahar
  • 1-2 linguri apa
  • 3 batoane ciocolata
  • 300 gr unt
  • Ingrediente glazura:
  • 150-200 gr zahar
  • 2 albusuri
  • coaja rasa de lamaie
  • vanilie

Mod de preparare

Pentru blat, se freaca la un loc ciocolata, migdalele pisate, zaharul si galbenusul, dupa care se ung foile cumparate din comert si se coc incet.

Aceste foi dedublate cu blatul preparat se umplu cu crema.

Pentru crema, se prepara un sirop gros, pe foc, din zahar, apa si ciocolata rasa. Dupa ce se raceste, se include treptat in untul spuma.

Pe deasupra tortul se glaseaza.

Pentru glazura, in zaharul frecat bine cu albus se includ coaja rasa de lamaie si vanilia.
Pofta buna!

Alte prajituri:

Prajitura nuci umplute

Cozonac cu nuca dobre

Prajitura alba ca zapada

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa