Tort de ciocolata si migdale si glazura alba

Pentru blat, se freaca la un loc ciocolata, migdalele pisate, zaharul si galbenusul, dupa care se ung foile cumparate din comert si se coc incet. Ace

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 2 cesti ciocolata pudra
  • 2 cesti migdale pisate
  • 2 cesti zahar
  • 1 ceasca galbenus fiert si dat prin sita
  • foi din comert
  • Ingrediente crema:
  • 4 linguri zahar
  • 1-2 linguri apa
  • 3 batoane ciocolata
  • 300 gr unt
  • Ingrediente glazura:
  • 150-200 gr zahar
  • 2 albusuri
  • coaja rasa de lamaie
  • vanilie

Mod de preparare

Pentru blat, se freaca la un loc ciocolata, migdalele pisate, zaharul si galbenusul, dupa care se ung foile cumparate din comert si se coc incet.

Aceste foi dedublate cu blatul preparat se umplu cu crema.

Pentru crema, se prepara un sirop gros, pe foc, din zahar, apa si ciocolata rasa. Dupa ce se raceste, se include treptat in untul spuma.

Pe deasupra tortul se glaseaza.

Pentru glazura, in zaharul frecat bine cu albus se includ coaja rasa de lamaie si vanilia.
Pofta buna!

Alte prajituri:

Prajitura nuci umplute

Cozonac cu nuca dobre

Prajitura alba ca zapada

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci