Pregatim intai umplutura pentru clatite. Taiem marunt fructele uscate, le punem intr-o cratita impreuna cu scortisoara, rom, zeama de lamaie, turnam a
Pregatim intai umplutura pentru clatite. Taiem marunt fructele uscate, le punem intr-o cratita impreuna cu scortisoara, rom, zeama de lamaie, turnam apa, apoi fierbem , la foc mic, pana apa se evapora. Intre timp putem praji clatitele. Amestecam faina cu galbenusurile de ou, zaharul, sarea, untul topit si laptele, pana obtinem o pasta de uniforma si de consistenta medie. Adaugam albusurile batute spuma si coaja de lamaie. Prajim clatitele in tigaie, cu putina untura, punand aprox. jumatate de polonic de aluat, pe care il scurgem pe tot fundul tigaii, apo prajim pe ambele parti si le tinem calde. Umplem clatitele cu un strat de compot de fructe, pregatit in prealabil.
Se serveste dupa ce s-a turnat miere topita deasupra.
Alte prajituri recomandate
Tort diplomat
Prajitura cu capsuni
Tarta cu visine
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii