Tort de clatite cu portocale si frisca

Tortul de clatite cu portocale si frisca este o retete de tort eleganta care poate fi servita cu frisca. Clatitele cu portocale sunt o combinatie castigatoare, iar un tort de clatite ce le combina impreuna cu frisca este cu siguranta un preparat festiv.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tort de clatite cu portocale si frisca

Ingrediente

  • 5 foi clatite dupa reteta de aici
  • 450 ml. frisca nebatuta
  • 6 portocale
  • 175 g. caramele
  • 50 g. miez de nuca sau alune
  • pentru decor
  • 1 portocala
  • curatata si desfacuta felii
  • pentru decor.
  • Siropul caramel: caramelele si frisca lichida.

Mod de preparare

Tortul de clatite este o adevarata delicatesa, ce poate fi pregatit pentru oricce ocazie festiva sau doar daca doriti un desert delicios...

Preparati in primul rand clatitele dupa indicatiile din reteta. Puteti adauga si niste coaja de lamaie sau portocala razuita pentru un plus de aroma.

Puneti 2 linguri de frisca lichida si caramelele intr-o cratita. Fierbeti la foc mic 6-8 minute pana se topesc. Lasati sa stea 1 min.  Puneti restul de frisca nebatuta intr-un vas si bateti pana incepe sa se intareasca. Curatati portocalele si desfaceti-le felii.  Puneti o foaie de clatita pe un platou, acoperiti-o cu putina frisca si cateva felii de portocala. Repetati operatia cu urmatoarele straturi pana consumati toate ingredientele, terminand cu o clatita goala. Asezati nucile sau alunele si feliile de portocale pe ultima clatita si turnati deasupra sosul de caramele.

Reteta de Tort de clatite cu portocale si frisca, cu sirop de caramel a fost propusa de Sava Laura pe forum culinar.ro


Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Cledne
1
Mancaruri cu cartofi

Cledne

Se fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...

Cledne
Inghetata lapte de pasare
2
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Rulada fina cu ganache de cafea
3
Prajituri

Rulada fina cu ganache de cafea

Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...

Rulada fina cu ganache de cafea
Budinca de gris
4
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Tort cu capsuni si mac
5
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii