Galbenusurile se bat cu 4 linguri apa calda, zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamiie. Se bat separat albusele spuma tare. Se amesteca spuma
Galbenusurile se bat cu 4 linguri apa calda, zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamiie. Se bat separat albusele spuma tare. Se amesteca spuma de albuse cu cacao, galbenusurile, faina si amidonul. Se pune praful de copt. Aluatul se toarna in forma de tort pregatita si se coace la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca si rece se taie in doua. Coacazele se fierb cu 100 g zahar si 125 ml suc. Se pune apoi faina amestecata cu putina apa. Se lasa sa se ingroase si se da la o parte. Galbenusurile se amesteca cu mascarpone si restul de zahar. Crema se imparte in doua.
Pe primul blat se pun coacazele apoi jumatate din crema, blatul 2 si restul de crema. Se pune 3 ore la rece si se pudreaza cu cacao inainte de servire.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii