Se amesteca bine margarina, mierea, zaharul cristal si galbenusurile. Se adauga praful de cacao, faina, praful de copt, nucile macinate si apoi spuma
Se amesteca bine margarina, mierea, zaharul cristal si galbenusurile. Se adauga praful de cacao, faina, praful de copt, nucile macinate si apoi spuma din albusuri. Se coace in tava tapetata cu unt la foc mic. Se scoate apoi din cuptor si se aseaza blatul pe forma de tort rasturnata. Se amesteca smantana, coacazele, 10 dg zahar si frisca. Se pun deoparte cateva coacaze si putina frisca pentru decor. Se fierbe gelatina in 1 dl de apa la care se adauga compozitia cu coacaze si apoi se intinde peste blatul de tort. Se lucreaza repede pentru ca se intareste repede. Parful de gelatina pentru tort si 5 dg de zahar se dizolva in 2 dl apa dupa care se fierbe si se lasa sa se raceasca. Daca se intareste se poate pune peste umplutura. Dupa intarire se decoreaza tortul cu coacazele si frisca puse deoparte. Se ia de pe forma de tort doar dupa 2-3 ore de stat la rece.
Alte prajituri recomandate
Tort diplomat
Tarta cu visine
Tiramisu
Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaCiorba de perisoare delicioasa este o reteta de ciorba clasica, cu multe legume si orez. Este o reteta de ciorba cu perisoare...
Ciorba de perisoare delicioasaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeCombinatia este una absolut delicioasa…din gutui am facut un fel de dulceata, fructele le-am taiat in cuburi si am incercat...
Salam de biscuiti cu miez de gutuiUsor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!
Tiramisu la paharDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii