Blatul: Se bat albusurile spuma cu cateva picaturi suc de lamaie, care ajuta la intarire. Se amesteca cu zahar pudra cam 10-15 min. Se adauga curmalel
Blatul:
Se bat albusurile spuma cu cateva picaturi suc de lamaie, care ajuta la intarire. Se amesteca cu zahar pudra cam 10-15 min. Se adauga curmalele taiate bucatele
mici si amestecate cu nuci sau alune prajite si macinate, impreuna cu galbenusurile si untul spuma.
Toate se amesteca si se pune compozitia in forma tapetata cu hartie unsa. Se coace cu atentie.
Crema:
Ciocolata se inmoaie pe foc cu laptele. Se amesteca cu zaharul si galbenusurile si compozitia se fierbe in bain marie pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se amesteca pana se raceste, apoi se adauga untul frecat.
Inainte de a se umple tortul, se adauga frisca batuta fara zahar.
Tortul se glaseaza cu serbet alb si se orneaza cu fructe din dulceata.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete dulciuri:
Prajitura cu visine mac si spuma
Spuma de capsuni
Ciocolata de casa
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaNu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii