Tort de curmale englezesc

Blatul: Se bat albusurile spuma cu cateva picaturi suc de lamaie, care ajuta la intarire. Se amesteca cu zahar pudra cam 10-15 min. Se adauga curmalel

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 albusuri
  • 1/2 lamaie
  • 250 gr zahar pudra
  • 125 gr nuci sau alune prajite
  • 5 galbenusuri
  • 50 gr unt
  • 250 gr curmale
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri lapte
  • 100 gr ciocolata
  • 250 gr unt
  • 300 gr frisca
  • Glazura:
  • serbet alb
  • Garnitura:
  • fructe din dulceata

Mod de preparare

Blatul:

Se bat albusurile spuma cu cateva picaturi suc de lamaie, care ajuta la intarire. Se amesteca cu zahar pudra cam 10-15 min. Se adauga curmalele taiate bucatele

mici si amestecate cu nuci sau alune prajite si macinate, impreuna cu galbenusurile si untul spuma.

Toate se amesteca si se pune compozitia in forma tapetata cu hartie unsa. Se coace cu atentie.

Crema:

Ciocolata se inmoaie pe foc cu laptele. Se amesteca cu zaharul si galbenusurile si compozitia se fierbe in bain marie pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se amesteca pana se raceste, apoi se adauga untul frecat.

Inainte de a se umple tortul, se adauga frisca batuta fara zahar.

Tortul se glaseaza cu serbet alb si se orneaza cu fructe din dulceata.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete dulciuri:

Prajitura cu visine mac si spuma

Spuma de capsuni

Ciocolata de casa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori