Tort de curmale si smochine

Foile de blat: Se curata migdalele si se macina. Se taie marunt ca fideaua curmalele si smochinele. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se b

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foi de blat:
  • 180 gr migdale
  • 250 gr curmale si smochine
  • 180 gr zahar
  • 6 albusuri
  • 1 lingurita faina
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 180 gr zahar
  • 4 linguri lapte
  • 4 batoane ciocolata
  • 180 gr unt
  • 1 baton vanilie
  • Glazura:
  • 180 gr ciocolata
  • 100 gr zahar
  • 3 linguri apa rece

Mod de preparare

Foile de blat:

Se curata migdalele si se macina. Se taie marunt ca fideaua curmalele si smochinele. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare.

Se adauga apoi migdalele macinate, curmalele, smochinele si faina si se amesteca totul usor impreuna. Din aceasta compozitie se coc trei foi de blat pe rand, intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina.

Crema:

Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga laptele in care s-a topit ciocolata taiata bucati si vanilia. Se ingroasa compozitia in bain marie pana se tine de lingura. In crema racita se adauga untul spuma.

Se umplu foile de tort cu crema si se glaseaza.

Glazura:

Se tine in bain marie ciocolata, la care s-a adaugat o lingura de apa, pana se topeste. Se amesteca pana devine ca o crema.

Separat se freaca zaharul cu 2 linguri cu apa rece. Se freaca mult si viguros pana devine ca un serbet. Se amesteca cu ciocolata topita.

Se pune cu totul intr-un,vas cu apa,clocotita (bain marie), dar nu pe foc.

Cand este destul de moale se toarna dintr-o data peste tort (nu se pune cate putin cu lingura, deoarece

suprafata nu ar iesi egala) si se intinde repede cu cutitul.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete de dulciuri:

Gogosi reteta americana

Prajitura cu crema de caramel

Turta dulce

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
3
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Parteneri
Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructe
Bucataras.RO

Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructe

Am pornit de la o reteta de prajitura si am ajuns la alta. Nu ca ar fi prima data cand fac asta, dar cum mai sunt si esecuri,...

Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructe
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa