Tort de curmale si smochine

Foile de blat: Se curata migdalele si se macina. Se taie marunt ca fideaua curmalele si smochinele. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se b

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foi de blat:
  • 180 gr migdale
  • 250 gr curmale si smochine
  • 180 gr zahar
  • 6 albusuri
  • 1 lingurita faina
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 180 gr zahar
  • 4 linguri lapte
  • 4 batoane ciocolata
  • 180 gr unt
  • 1 baton vanilie
  • Glazura:
  • 180 gr ciocolata
  • 100 gr zahar
  • 3 linguri apa rece

Mod de preparare

Foile de blat:

Se curata migdalele si se macina. Se taie marunt ca fideaua curmalele si smochinele. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare.

Se adauga apoi migdalele macinate, curmalele, smochinele si faina si se amesteca totul usor impreuna. Din aceasta compozitie se coc trei foi de blat pe rand, intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina.

Crema:

Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga laptele in care s-a topit ciocolata taiata bucati si vanilia. Se ingroasa compozitia in bain marie pana se tine de lingura. In crema racita se adauga untul spuma.

Se umplu foile de tort cu crema si se glaseaza.

Glazura:

Se tine in bain marie ciocolata, la care s-a adaugat o lingura de apa, pana se topeste. Se amesteca pana devine ca o crema.

Separat se freaca zaharul cu 2 linguri cu apa rece. Se freaca mult si viguros pana devine ca un serbet. Se amesteca cu ciocolata topita.

Se pune cu totul intr-un,vas cu apa,clocotita (bain marie), dar nu pe foc.

Cand este destul de moale se toarna dintr-o data peste tort (nu se pune cate putin cu lingura, deoarece

suprafata nu ar iesi egala) si se intinde repede cu cutitul.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete de dulciuri:

Gogosi reteta americana

Prajitura cu crema de caramel

Turta dulce

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Sirop din muguri de brad
1
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
2
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
3
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
5
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Parteneri
Spaghetti cu ciuperci, sunca, smantana si crutoane cu usturoi
Bucataras.RO

Spaghetti cu ciuperci, sunca, smantana si crutoane cu usturoi

Un pranz delicios si satios!

Spaghetti cu ciuperci, sunca, smantana si crutoane cu usturoi
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola