Se prepara blatul: se bat ouale cu zaharul, zaharul vanilinat, apoi se adauga faina si untul. Se amesteca toate bine si se toarna compozitia intr-o fo
Se prepara blatul: se bat ouale cu zaharul, zaharul vanilinat, apoi se adauga faina si untul. Se amesteca toate bine si se toarna compozitia intr-o forma rotunda de tort. Se coace blatul timp de 30 minute la 175 grade C. Se prepara siropul: se amesteca sucul de lamaie cu 100 ml. apa, cu gelatina inmuiata in prealabil si zaharul. Se incalzesc pe foc pana ce zaharul se topeste, apoi se lasa la racit. Se prepara crema: in branza de vaci se incorporeaza siropul si se lasa 30 minute la frigider. Se scoate din frigider compozitia si se amesteca cu frisca batuta. Se taie blatul in doua, se unge cu 1/2 din crema, se aseaza peste crema fructe diferite, dar scurse de suc, se acopera cu cealalta jumatate de blat, care se acopera cu restul de crema. Se orneaza partea de deasupra cu fructe, iar lateralele cu migdale macinate.
La servire, se taie in bucati si servim alaturi, in mici boluri, frisca batuta.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouPlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoretete de post creative Bune, bune de tot, daca nu le-as fi facut eu, nu mi-as fi dat seama ca nu sunt cu carne ! Gustul...
Chiftele din ovaz si quinoaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii