Tort de gutui

Se fierb gutuile in apa si se dau prin sita. Se obtine 300 g piure, care se pune intr-un castron sa se raceasca, apoi se amesteca cu zaharul pisat, pu

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foile de blat - 300 g gutui
  • 300 g zahar pisat. 10 albusuri. Glazura - fructe zaharisite
  • fructe din compot
  • fructe din dulceata

Mod de preparare

Se fierb gutuile in apa si se dau prin sita. Se obtine 300 g piure, care se pune intr-un castron sa se raceasca, apoi se amesteca cu zaharul pisat, pus cate o lingura si

omogenizand bine compozitia dupa fiecare.

Se adauga albusurile spuma, amestecand usor.

Dupa ce s-a amestecat compozitia si s-a facut ca spuma, se taie din hartie 3-4 foi rotunde de marimea unui tort.

Din compozitia de mai sus se pun pe fiecare foaie, parti egale, lasand sa se usuce la cuptor.

Se scot apoi foile de hartie udandu-le cu apa pana sunt inca calde, asezand blaturile uscate unul peste altul, iar deasupra se decoreaza cu fructe zaharisite sau cu diferite fructe scoase din compot si dulceata, scurse de sucul lor.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete dulciuri:

Tarta de capsuni si aluat fraged cu cacao

Crema de zahar ars cu capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci