Se fierb gutuile in apa si se dau prin sita. Se obtine 300 g piure, care se pune intr-un castron sa se raceasca, apoi se amesteca cu zaharul pisat, pu
Se fierb gutuile in apa si se dau prin sita. Se obtine 300 g piure, care se pune intr-un castron sa se raceasca, apoi se amesteca cu zaharul pisat, pus cate o lingura si
omogenizand bine compozitia dupa fiecare.
Se adauga albusurile spuma, amestecand usor.
Dupa ce s-a amestecat compozitia si s-a facut ca spuma, se taie din hartie 3-4 foi rotunde de marimea unui tort.
Din compozitia de mai sus se pun pe fiecare foaie, parti egale, lasand sa se usuce la cuptor.
Se scot apoi foile de hartie udandu-le cu apa pana sunt inca calde, asezand blaturile uscate unul peste altul, iar deasupra se decoreaza cu fructe zaharisite sau cu diferite fructe scoase din compot si dulceata, scurse de sucul lor.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete dulciuri:
Tarta de capsuni si aluat fraged cu cacao
Crema de zahar ars cu capsuni
Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaCiorba de perisoare delicioasa este o reteta de ciorba clasica, cu multe legume si orez. Este o reteta de ciorba cu perisoare...
Ciorba de perisoare delicioasaMinitarte colorate si gustoase !
Tarte cu spuma de mazareO supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se...
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjelEste o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.
Foi napolitana cu blat de nugaUn aperitiv delicios, pentru o zi frumoasa de toamna!
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosuDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii