Tort de lamaie

Se amesteca 30 de minute galbenusurile cu zaharul. Se adauga migdalele curatate si taiate marunt, coja rasa si zeama de lamaie, lisa taiata marunt, su

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 14 galbenusuri
  • 300 g zahar pisat
  • 250 g migdale curatate
  • 1 lamaie
  • 160 g dulceturi zaharisite de fructe
  • 8 albusuri
  • 3 linguri pesmet
  • Glazura:
  • 2 lamai
  • 200 g zahar pisat

Mod de preparare

Se amesteca 30 de minute galbenusurile cu zaharul. Se adauga migdalele curatate si taiate marunt, coja rasa si zeama de lamaie, lisa taiata marunt, subtire, albusurile spuma si pesmetul.

Se coace la foc incet, 3/4 ora. Rece se glaseaza.

Zeama de lamaie se amesteca cu zaharul pisat si cernut prin sita deasa. Se amesteca pana se ingroasa si devine ca o spuma.

Dupa ce se glaseaza tortul, se lasa glazura sa se usuce.
Pofta buna!

Alte retete dulciuri:

Prajitura cu capsuni si frisca

Tort de ciocolata cu crema de capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci