Se freaca bine untul cu mierea intr-un vas, pana devine o crema. Se adauga pe rand, ouale, amestecandu-se dupa fiecare, amoniacul dizolvat in apa min
Se freaca bine untul cu mierea intr-un vas, pana devine o crema. Se adauga pe rand, ouale, amestecandu-se dupa fiecare, amoniacul dizolvat in apa minerala si zeama de lamaie. La sfarsit se incorporeaza faina. Se obtine un aluat destul de tare, care se impare in trei. Se tapeteaza fundul unui vas de 6 kg si se coc pe rand cele trei foi. Se prepara crema. Se amesteca faina cu jumatate de pahar de lapte pus putin cate putin, frecand bine cu lingura de lemn, ca sa nu se formeze cocoloase. restul de lapte cu zaharul si coaja rasa de lamaie se pun la fiert intr-un vas de 1 l, pe foc foarte mic. Dupa primul clocot, se adauga faina fracat cu lapte, in suvoi subtire, amestecand mereu.
Se ia vasul de pe foc, se adauga zeama de lamaie si vanilia, se amesteca bine si apioi crema se raceste iuntr-un vas cu apa rece, batand mereu cu lingura. Se freaca untul spuma si se inglobeaza in crema de lamaie. Cele trei foi de aluat se ung cu aceasta crema si se lasa pana a doua zi ca sa se fragezeasca.
Tortul se poate imbraca tot in crema sau cu frisca. Alte retete de dulciuri:
Tort cu piersici
Tort de ciocolata cu crema de capsuni cu
Tort cu zmeura
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaEste o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare
Salata de boeuf de postPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseO mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.
Mancarica de galbiori cu smantanaM-a luat dorul de prajitura asta ,am cautat pe aici,am citit mai multe ,m-am oprit la reteta lui Pusha,am facut-o,nu e rea,se...
Prajitura cu mere si bezeaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii