Blatul. Galbenusurile se freaca bine spuma cu zaharul, coaja rasa si zeama de lamaie, faina si albusurile spuma. Compozitia se coace in tava unsa. Cre
Blatul. Galbenusurile se freaca bine spuma cu zaharul, coaja rasa si zeama de lamaie, faina si albusurile spuma. Compozitia se coace in tava unsa.
Crema. Laptele se pune pe foc cu zaharul, vanilia si faina inmuiata in prealabil in putin lapte rece. Se amesteca bine pana se ingroasa.
Se bate in continuare pana se raceste (luata de foc), apoi se amesteca cu untul frecat spuma.
Se taie orizontal tortul rece, dupa care se umple si se acopera cu crema.
Pe deasupra se rade lamaie si se presara migdale curatate de coaja si rase.
Pofta buna!
Alte retete dulciuri:
Spuma de capsuni
Prajitura cu capsuni
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii