Blatul. Galbenusurile se freaca bine spuma cu zaharul, coaja rasa si zeama de lamaie, faina si albusurile spuma. Compozitia se coace in tava unsa. Cre
Blatul. Galbenusurile se freaca bine spuma cu zaharul, coaja rasa si zeama de lamaie, faina si albusurile spuma. Compozitia se coace in tava unsa.
Crema. Laptele se pune pe foc cu zaharul, vanilia si faina inmuiata in prealabil in putin lapte rece. Se amesteca bine pana se ingroasa.
Se bate in continuare pana se raceste (luata de foc), apoi se amesteca cu untul frecat spuma.
Se taie orizontal tortul rece, dupa care se umple si se acopera cu crema.
Pe deasupra se rade lamaie si se presara migdale curatate de coaja si rase.
Pofta buna!
Alte retete dulciuri:
Spuma de capsuni
Prajitura cu capsuni
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii