Se amesteca faina cu cacao. Se framanta cu untul, zaharul, ouale si sarea. Se infasoara in folie si se da 30 minute la frigider. Pe o planseta cu fain
Se amesteca faina cu cacao. Se framanta cu untul, zaharul, ouale si sarea. Se infasoara in folie si se da 30 minute la frigider.
Pe o planseta cu faina se intinde o foaie de aluatsi se asaza intro forma de tort unsa. Se inteapa cu furculita. Se acopera cu o foaie de hartie de copt, peste care se presara boabe de fasole. Se coace 35 minute la cuptorul incins la 150 grade C. Se indeparteaza foaia de hartie, cu tot cu boabe, si se lasa sa se raceasca blatul. Apoi se desprinde din forma si se lasa sa se raceasca complet.
Crema: se inmoaie gelatina. Se amesteca galbenusurile cu laptele si zaharul pe foc mic pana se ingroasa putin compozitia apoi se pune gelatina si apoi branza. Se da la frigider.
Cand compozitia de branza incepe sa se intareasca se inglobeaza frisca batuta, 1/2 din cantitatea de ciocolata rasa, sucul si coaja rasa de la o limetta. Se asaza crema pe blat si se da la frigider 4 ore.
Se asaza pe tort felii de limetta, se pudreaza cu cacao si se presara restul de ciocolata rasa.
Reteta Tort de limette cu branza a fost propusa de amalia aa
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii