Tort de mere Adelina

Merele se curata,se scobesc pentru a scoate miezul tare,cotorul si semintele. Se pun intr-un castron. Intre timp,într-o cratita mai adanca(de 3 litr

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr zahar
  • 1 pachet unt
  • 2 kg mere mari
  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • frisca

Mod de preparare

Merele se curata,se scobesc pentru a scoate miezul tare,cotorul si semintele. Se pun intr-un castron.

Intre timp,într-o cratita mai adanca(de 3 litri -eu folosesc una teflonata) se caramelizeazã 250 de gr. de zahar ( culoarea trebuie sã nu fie prea închisa),se adauga untul felii ,se amesteca usor pana devine o pasta omogenã, se trage apoi de pe foc .Se pun jumatatile de mere in acest sos ,cratita se acoperã cu un capac si se da la cuptor, unde se lasa pana merele se patrund(se incearca cu o furculita )

In acest timp ,separati ouale ,albusul se bate spuma tare, iar galbenusurile se freaca cu cele 5 linguri de zahar. Albusurile se pun peste galbenusuri si adaugati 4 linguri de faina. Amestecati totul usor cu o lingura de lemn.

Dupã ce ati incercat daca merele s-au facut, scoateti cratita din cuptor si puneti amestecul din albusuri si galbenusuri si dati din nou la cuptor ,pana se rumeneste. Lasati sa se raceasca, puneti pe gura cratitei o farfurie mare(cat apreciati ca va trebuie pt. tort) si rasurnati continutul. Lasati asa pana a doua zi(astfel tortul se autoinsiropeaza),cand il imbracati in frisca si il ornati cum vreti ,cu ciocolata,fructe.

Este un tort foarte usor,face o impresie deosebita la orice petrecere sau masa in familie.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa