Tort de mere cu stafide

Etapa I: Se incinge cuptorul la 190º C. Se unge o forma speciala de tort (22 cm diametru). Se topeste untul intr-o tigaita, la foc mic. Se spala me

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • unt pentru uns tava
  • 6 linguri unt sau margarina
  • 2 mere mari rosii
  • 50g zahar brun
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 4 linguri stafide
  • 1 ou
  • 200 g faina
  • 125g zahar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 varf de cutit sare
  • 125 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Etapa I: Se incinge cuptorul la 190º C. Se unge o forma speciala de tort (22 cm diametru). Se topeste untul intr-o tigaita, la foc mic. Se spala merele, se taie in patru, se indeparteaza cotorul si se taie merele felii.

Etapa II: Se pun deoparte 3 linguri din untul topit, intr-o cescuta. Se adauga in tigaita, la untul ramas, zaharul brun, scortisoara, stafidele, se amesteca si se toarna in forma de tort. Apoi se aranjeaza feliile de mar deasupra si se pun deoparte.

Etapa III: Se bate oul. Se pun intr-un castron faina, zaharul, praful de copt si sarea. Se adauga laptele, oul, miezul de vanilie si untul pastrat din ceasca. Se amesteca cu mixerul la o viteza mica, pana cand se obtine un aluat legat.

Etapa IV: Se schimba la o viteza mai mare si se amesteca aluatul circa 1 minut, pana cand s-a omogenizat. Apoi se toarna peste mere.

Etapa V: Se coace tortul circa 30 de minute, pana cand, daca introduceti o scobitoare in mijloc, nu ramane aluat lipit pe ea. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca 5 minute, se desprinde tortul la margini si se rastoarna pe un platou de torturi. Se asteapta 1 minut, apoi se indeparteaza si fundul formei. Se taie tortul in 8 felii si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Drob Pascal
4
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
5
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Parteneri
Tortul nostru  brownie
Bucataras.RO

Tortul nostru brownie

De mult timp planuiesc cu fetita mea sa executam un tort brownie. Ne place foarte mult brownie. Am incercat brownie cu crema...

Tortul nostru brownie
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola