Tort de mere glasat

Untul se freaca spuma cu zaharul, praful de scortisoara si coaja rasa de lamaie. Se includ pe rand galbenusurile si faina. Din acest aluat se coc 2-

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 170 g unt
  • 150 g zahar
  • scortisoara
  • coaja de lamaie
  • 210 g faina
  • 4 galbenusuri
  • Umplutura:
  • mere
  • zahar
  • scortisoara
  • Glazura:
  • 4 albusuri
  • zahar
  • 1 lingura de dulceata de visine

Mod de preparare

Untul se freaca spuma cu zaharul, praful de scortisoara si coaja rasa de lamaie. Se includ pe rand galbenusurile si faina.

Din acest aluat se coc 2-3 blaturi. Se ung intre ele cu

marmelada preparata din cateva mere fierte cu zahar si scortisoara.

Ultima foaie se decoreaza cu albusurile frecate cu zahar si cu dulceata pana se ingroasa bine. Dureaza cam

1/2 ora.

Aceasta crema se aranjeaza in diferite forme pe tort.

Se poate servi cu inghetata sau frisca. Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc