Se curata merele de coaja si se scoate mijlocul lor. Golul ramas se poate umple cu stafide sau rahat. Se aseaza merele in cratita si peste ele se adau
Se curata merele de coaja si se scoate mijlocul lor. Golul ramas se poate umple cu stafide sau rahat. Se aseaza merele in cratita si peste ele se adauga apa, astfel incat sa le acopere si se adauga o cana cu zahar. Se introduce cratita in cuptor si se lasa pana cand merele sau inmuiat. In tot acest timp se pregateste blatul astfel: se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile si faina. Cand merele sunt gata se pune toata compozitia peste mere se introduce in cuptor si se lasa circa 30 min. Cand tortul este gata se lasa sa se raceasca si cu grija se pune platoul peste cratita si se rastoarna.
Tortul se serveste rece ornat cu frisca.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCând vine vorba de post, cu toții ne gândim la restricții. Da, așa este, însă dulciurile nu...
Pernite cu piersici la slow cooker Crock-PotGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii