Se pune la foc intr-un vas mierea cu zaharul si coaja de lamiie lasind sa dea un clocot. Se ia de la foc si dupa ce s-a racit se amesteca cu ouale bin
Se pune la foc intr-un vas mierea cu zaharul si coaja de lamiie lasind sa dea un clocot. Se ia de la foc si dupa ce s-a racit se amesteca cu ouale bine batute (separat), bicarbonatul dizolvat in zeama de lamiie si nucile. Se adauga faina si se framinta bine. Aluatul obtinut se acopera si se lasa la rece pina a doua zi. Se imparte aluatul in trei parti egale. Se pune fiecare in forma de tort unsa si presarata cu faina. Blaturile se ung dupa ce s-au racit, cu urmatoarea crema: se freaca bine zaharul cu smintina si praful de vanilie. Cind pasta devine spumoasa se adauga nucile macinate. Tortul se poate garnisi cu fructe din dulceata sau cu frisca.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCând vine vorba de post, cu toții ne gândim la restricții. Da, așa este, însă dulciurile nu...
Pernite cu piersici la slow cooker Crock-PotGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii