Tort de migdale, alune sau nuci

Albusurile se bat bine spuma, se adauga zaharul pudra si migdalele sau alunele sau nucile pisate. Se face o pasta din care se coc pe fundul formei de

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 albusuri
  • 250g zahar pudra
  • 250g migdale
  • alune sau nuci pisate; Crema: 200g unt proaspat
  • 10 galbenusuri
  • 200g zahar
  • 3 linguri lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura de nes

Mod de preparare

Albusurile se bat bine spuma, se adauga zaharul pudra si migdalele sau alunele sau nucile pisate. Se face o pasta din care se coc pe fundul formei de tort (bine unsa) 3 foi. Crema: se bat galbenusurile cu zaharul. Se adauga 3 linguri de lapte cald, vanilie, 3 linguri cacao si o lingura de nes. Se amesteca pe marginea masinii sau pe baia de apa pina incepe sa se ingroase. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu 200g unt proaspat, frecat spuma. Se ung atit blaturile, cit si pe deasupra cu aceasta crema. Se garniseste cu fructe, ciocolata, nuci glasate in zahar ars, alune sau migdale rumenite putin la cuptor.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori