Tort de migdale crud

Untul spuma se freaca cu zaharul pudra, apoi cu romul si ciocolata pana totul devine o crema. Se toarna jumatate din compozitie in tava de chec tapeta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g ciocolata
  • 250 g unt
  • zahar pudra dupa gust
  • 200 g unt
  • 250 g migdale
  • 3 linguri zahar
  • o cescuta lapte
  • 1 cescuta de rom
  • Glazura
  • 150 g zahar
  • 1 pahar de apa
  • 2 batoane ciocolata
  • 1 foaie gelatina sau 1 lingura faina si 1 lingurita de unt

Mod de preparare

Untul spuma se freaca cu zaharul pudra, apoi cu romul si ciocolata pana totul devine o crema.

Se toarna jumatate din compozitie in tava de chec tapetata cu hartie pergament udata cu rom.

Se adauga deasupra a doua compozitie preparata din migdale curatate si rasnite amestecate cu lapte, in care s-a topit zaharul.

Laptele se coloreaza in verde cu un colorant vegetal. Deasupra se pune restul din prima compozitie. Se acopera cu pergament inmuiat in rom si se lasa sa inghete la congelator.

Pentru glazura se fierbe siropul preparat din zahar si apa, se adauga ciocolata, gelatina dizolvata sau faina dizolvata in apa rece.

Se da jos de pe foc si cand s-a racit compozitia se adauga untul.
La servit se scoate din forma si se presara ciocolata rasa. Se poate si glasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc