Untul spuma se freaca cu zaharul pudra, apoi cu romul si ciocolata pana totul devine o crema. Se toarna jumatate din compozitie in tava de chec tapeta
Untul spuma se freaca cu zaharul pudra, apoi cu romul si ciocolata pana totul devine o crema.
Se toarna jumatate din compozitie in tava de chec tapetata cu hartie pergament udata cu rom.
Se adauga deasupra a doua compozitie preparata din migdale curatate si rasnite amestecate cu lapte, in care s-a topit zaharul.
Laptele se coloreaza in verde cu un colorant vegetal. Deasupra se pune restul din prima compozitie. Se acopera cu pergament inmuiat in rom si se lasa sa inghete la congelator.
Pentru glazura se fierbe siropul preparat din zahar si apa, se adauga ciocolata, gelatina dizolvata sau faina dizolvata in apa rece.
Se da jos de pe foc si cand s-a racit compozitia se adauga untul.
La servit se scoate din forma si se presara ciocolata rasa. Se poate si glasa.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii