Tort de migdale cu crema de fructe

Blatul. Se freaca zaharul pudra cu 3 galbenusuri. Se bat bine 5 min, se adauga migdale pisate si galbenusul urmator pentru ca migdalele usuca aluatul.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 100 g zahar pudra
  • 3 oua
  • 60 g migdale pisate
  • 1 galbenus
  • 60 g faina
  • 80 g unt
  • vanilie
  • 1 lamaie
  • Crema:
  • 2 albusuri
  • 125 g zahar pudra
  • 1/2 kg fructe
  • capsuni
  • zmeura
  • visine
  • 125 g unt
  • Garnitura:
  • migdale prajite

Mod de preparare

Blatul. Se freaca zaharul pudra cu 3 galbenusuri. Se bat bine 5 min, se adauga migdale pisate si galbenusul urmator pentru ca migdalele usuca aluatul.

Se inglobeaza faina si albusurile batute spuma. Se amesteca usor si la urma se adauga untul moale fara a fi

incalzit, vanilia si coaja de lamaie rasa.

Se unge o forma cu unt, se tapeteaza cu faina si sc coace compozitia la foc potrivit 35-40 min. Se scoate din forma si se lasa sa se raceasca.

Crema. Se bat pe foc moale albusurile cu zaharul pana se intaresc bine. Se ia compozitia de pe foc si se mai bate pana se raceste.

Se opreste jumatate din compozitie si se adauga untul putin moale si fructele foarte bine scurse. Visinele se oparesc cu sirop si se scurg.

Blatul se taie in doua, se pune crema la mijloc si tortul se unge deasupra cu albusul oprit. Se presara cu migdale taiate in fasii lungi si prajite putin.

Se da 3 min la cuptor, la foc moale, pana se usuca albusul. Crema nu se topeste in timp atat de scurt.
Pofta buna!

Alte prajituri:

Tarta cu capsuni si aluat fraged cu cacao

Desert cu cocos si capsuni pe blat de biscuiti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide