Tort de migdale cu crema de mere

Blatul. Se amesteca faina, untul, migdalele macinate si zaharul pana se obtine un aluat omogen, care se imparte in 4. Se coc 4 blaturi pe dosul form

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 240 g faina
  • 210 g unt
  • 210 g zahar pudra
  • 100 g migdale
  • Umplutura:
  • 8-10 mere
  • 1 lamaie
  • vanilie
  • 500 g zahar
  • 1 pahar apa
  • 140 g migdale
  • Glazura:
  • umplutura preparata
  • Garnitura:
  • 150 g frisca

Mod de preparare

Blatul. Se amesteca faina, untul, migdalele macinate si zaharul pana se obtine un aluat omogen, care se imparte in 4.

Se coc 4 blaturi pe dosul formei de tort la foc potrivit.

Reci se umplu.

Umplutura. Merele se curata si se rad. Separat se prepara un sirop legat din zahar si apa, vanilie si coaja de lamaie. Se amesteca merele cu zeama de lamaie si cu siropul legat.

Se tine compozitia pe foc pana se obtine o marmelada legata. Cand s-a racit se introduc migdalele curatate si taiate foarte subtiri sau marunt.

Se umple tortul cu compozitia preparata si se acopera si exteriorul cu ea, egalizand-o cu un cutit mai lat.

Se orneaza cu frisca.

Pofta buna!

Alte torturi recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc