Pregatim blatul Albusurile se bat cat mai tare si se amesteca pe rand, zaharul, migdalele macinate si curmalele taiate fin
Pregatim blatul
Albusurile se bat cat mai tare si se amesteca pe rand, zaharul, migdalele macinate si curmalele taiate fin (julien). Amestecul trebuie facut repede si usor, pentru ca albusurile sa nu-si lase apa. Se unge forma de tort cu un unt in care se toarna compozitia.
Este mai buna o forma de budinca cu gol la mijloc. Se coace 25-30 min, la cuptor potrivit.
Trebuie sa se coaca uniform si peste tot, de aceea este buna forma colac. Se scoate din forma imediat si se lasa sa se raceasca. Se asaza pe farfurie si se garniseste numai cu frisca. Se umple si golul din mijlocul tortului tot cu frisca.
Alte retete
Tort de fructe uscate
Tort de ciocolata
Tort cu zahar ars

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii