Tort de morcovi

Pentru masa de Paste a fost un desert gozav de bun, in ton cu sarbatoarea.

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Tort de morcovi

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 1/2 lgt scortisoara
  • 1/2 lgt nucsoara
  • 1/2 lgt ghimbir macinat
  • 150 g faina
  • 100 g nuca macinata
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 2 morcovi rasi (~200 g)
  • Pt.insiropat:
  • 250 ml apa
  • 3 lg zahar
  • coaja rasa de portocala
  • Pt.crema:
  • 400 g branza de vaci
  • 200 g unt
  • 100 g crema lapte condensat
  • 100 g zaha puda vanilat
  • esenta de vanlie
  • 200 ml smantana pt. frisca
  • fulgi migdale

Mod de preparare

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se pune deoparte.

Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga condimentele (scortisoara, nucsoara si ghimbir), se amesteca apoi se adauga morcovii rasi pe razatoarea cu gauri mici. Se mixeaza apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata. Se incorporeaza spuma de albusuri cu miscari usoare si se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de gade pentru cca 40-45 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit si se taie in trei parti.

Se prepara siropul. Apa cu zaharul se amesteca pe foc mic pana se dizolva acesta apoi se adauga coaja rasa de portocale. Se lasa deoparte.

Crema: branza de vaci se mixeaza si se adauga untul la temperatura camerei. Se mixeaza bine, se adauga apoi crema de lapte condensat si zaharul pudra vanilat. Se mixeaza totul bine si se da la rece pana in momentul folosirii.

Asamblare tort: Se asaza pe un platou primul blat. Se insiropeaza, se unge cu crema de branza, se pune al doilea blat, se insiropeaza si se unge cu crema. Deasupra se pune ultimul blat insiropat si se unge tortul cu restul de branza.

Fulgii de migdale se prajesc usor, se lasa la racit apoi se orneaza tortul dupa imaginatie.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
SALATA CU RUCOLA , TON SI OUA
Bucataras.RO

SALATA CU RUCOLA , TON SI OUA

 Poate inlocui si o cina .Poate merge si in caserola la serviciu . Gustoasa si hranitoare .  

SALATA CU RUCOLA , TON SI OUA
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise