Pentru masa de Paste a fost un desert gozav de bun, in ton cu sarbatoarea.
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se pune deoparte.
Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga condimentele (scortisoara, nucsoara si ghimbir), se amesteca apoi se adauga morcovii rasi pe razatoarea cu gauri mici. Se mixeaza apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata. Se incorporeaza spuma de albusuri cu miscari usoare si se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de gade pentru cca 40-45 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit si se taie in trei parti.
Se prepara siropul. Apa cu zaharul se amesteca pe foc mic pana se dizolva acesta apoi se adauga coaja rasa de portocale. Se lasa deoparte.
Crema: branza de vaci se mixeaza si se adauga untul la temperatura camerei. Se mixeaza bine, se adauga apoi crema de lapte condensat si zaharul pudra vanilat. Se mixeaza totul bine si se da la rece pana in momentul folosirii.
Asamblare tort: Se asaza pe un platou primul blat. Se insiropeaza, se unge cu crema de branza, se pune al doilea blat, se insiropeaza si se unge cu crema. Deasupra se pune ultimul blat insiropat si se unge tortul cu restul de branza.
Fulgii de migdale se prajesc usor, se lasa la racit apoi se orneaza tortul dupa imaginatie.
Pofta buna!
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu ciresePentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...
Macrou cu sos de rosii la cuptorTortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...
Tort Diplomat de postNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseDragii mei, cand ne apucam de cozonaci, ne inarmam cu rabdare multa. Si putere. Eu am avut rabdare dar puterea am...
Reteta de cozonac pufos cu aluat oparitReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii