Tort de morcovi englez

Amestecam faina si terciul de ovaz cu putina sare. Adaugam margarina si 2 linguri de apa cu gheata pentru a obtine un aluat moale. Acoperim aluatul cu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 12 dkg faina
  • 5 dkg terci de ovaz
  • 8 dkg margarina (racita si taiata cuburi)
  • Fasole boabe
  • 45 dkg morcovi (curatati si feliati)
  • 8 dkg cascaval moale cu grasime putina
  • 1 ou
  • Coaja de la o portocala razuita
  • 5 dkg nuci sau alune caju

Mod de preparare

Amestecam faina si terciul de ovaz cu putina sare. Adaugam margarina si 2 linguri de apa cu gheata pentru a obtine un aluat moale. Acoperim aluatul cu folie si il punem 20 de minute la rece la frigider. Pre-incalzim cuptorul la 180 de grade C. Punem o tava in cuptor si o lasam sa se incalzeasca. Intindem aluatul subtire, pe o suprafata presarata cu faina, astfel incat sa il putem pune intr-o forma de tort de 23 de cm in diametru. Captusim bine forma si apasam aluatul pe margini. Bucatile cara raman pe afara le taiem. Intepam aluatul cu furculita. Captusim aluatul cu hartie de copt si turnam in interior fasolea boabe. Punem forma pe tava din cuptor si o lasam sa se coaca 20 de minute, indepartam hartia de copt si o mai lasam 3 minute la cuptor. Intre timp punem morcovii intr-un vas cu apa, ii oparim si ii fierbem 8 minute la foc mic pana devin moi. II strecuram bine si ii pisam pana obtinem o crema neteda. Incorporam incet cascavalul si amestecam continuu. Resturile de pe marginea vasului le impingem inapoi in amestec. Adaugam oul, coaja de portocala si amestecam inca putin. Condimentam dupa preferinte. Turnam amestecul in forma de tort si presaram nucile deasupra. Punem la cuptor 18 minute, pana cand nucile devin aurii. Servim la cald.
Alte torturi recomandate

Tort diplomat

Tiramisu

Tort cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de crap

Saramura de crap

Saramura de crap
Papricas de pui unguresc

Papricas de pui unguresc

Aceasta varianta de papricas de pui unguresc are ingrediente simple, de la tara. Se prepara usor si este delicios servit...

Papricas de pui unguresc
Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Cele mai apreciate rețete
Prajitura galbena cu nuca
1
Prajituri

Prajitura galbena cu nuca

Este o reteta foarte buna si aspectuoasa.

Prajitura galbena cu nuca
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
2
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Prajitura pufoasa cu branza
3
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Cozonaci Babani
4
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Tort de portocale cu crema
5
Torturi

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Parteneri
Desert tort cu mure si mascarpone
Bucataras.RO

Desert tort cu mure si mascarpone

Acest tort l-am pregătit de Sf Andrei pentru fetița mea cea mare. A fost delicios și vă învit să-l...

Desert tort cu mure si mascarpone
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Papricas de pui cu galuste
ReteteCulinare.RO

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste