Tort de morcovi englez

Amestecam faina si terciul de ovaz cu putina sare. Adaugam margarina si 2 linguri de apa cu gheata pentru a obtine un aluat moale. Acoperim aluatul cu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 12 dkg faina
  • 5 dkg terci de ovaz
  • 8 dkg margarina (racita si taiata cuburi)
  • Fasole boabe
  • 45 dkg morcovi (curatati si feliati)
  • 8 dkg cascaval moale cu grasime putina
  • 1 ou
  • Coaja de la o portocala razuita
  • 5 dkg nuci sau alune caju

Mod de preparare

Amestecam faina si terciul de ovaz cu putina sare. Adaugam margarina si 2 linguri de apa cu gheata pentru a obtine un aluat moale. Acoperim aluatul cu folie si il punem 20 de minute la rece la frigider. Pre-incalzim cuptorul la 180 de grade C. Punem o tava in cuptor si o lasam sa se incalzeasca. Intindem aluatul subtire, pe o suprafata presarata cu faina, astfel incat sa il putem pune intr-o forma de tort de 23 de cm in diametru. Captusim bine forma si apasam aluatul pe margini. Bucatile cara raman pe afara le taiem. Intepam aluatul cu furculita. Captusim aluatul cu hartie de copt si turnam in interior fasolea boabe. Punem forma pe tava din cuptor si o lasam sa se coaca 20 de minute, indepartam hartia de copt si o mai lasam 3 minute la cuptor. Intre timp punem morcovii intr-un vas cu apa, ii oparim si ii fierbem 8 minute la foc mic pana devin moi. II strecuram bine si ii pisam pana obtinem o crema neteda. Incorporam incet cascavalul si amestecam continuu. Resturile de pe marginea vasului le impingem inapoi in amestec. Adaugam oul, coaja de portocala si amestecam inca putin. Condimentam dupa preferinte. Turnam amestecul in forma de tort si presaram nucile deasupra. Punem la cuptor 18 minute, pana cand nucile devin aurii. Servim la cald.
Alte torturi recomandate

Tort diplomat

Tiramisu

Tort cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si  linte
3
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Ciorba de vacuta
4
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
5
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Parteneri
Baghete
Bucataras.RO

Baghete

,,aluaturi de casa,,   Sursa Youtube

Baghete
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!