Tort de Ness

Se amesteca 10 albuse batute spuma cu o cana de zahar, 2linguri de faina, cu fructele taiate, cu nuca maruntita si cu coaja de portocala. Cantitatea d

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 oua
  • 2 cani cu zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri Ness
  • 1 pachet de unt
  • 1/2 pahar cu
  • lapte
  • putina frisca pentru ornat
  • stafide
  • curmale
  • smochine
  • nuca taiata marunt
  • coaja de portocala confiata

Mod de preparare

Se amesteca 10 albuse batute spuma cu o cana de zahar, 2linguri de faina, cu fructele taiate, cu nuca maruntita si cu coaja de portocala. Cantitatea de fructe nu depaseste cate un pachet din fiecare. Stafide se pun 100g. Amestecul obtinut se coace la foc moderat, intr-o tava unsa si tapetata cu faina, timp de 30 de minute. Dupa ce s-a racit, se imparte in doua pe lungime. Crema se obtine in felul urmator: 10 galbenusuri se freaca cu o cana de zahar si cu 2 linguri de Ness dizolvate intr-o jumatate de pahar cu lapte. Se fierbe compozitia pe foc, mestecand mereu, pana se ingroasa ca o smantana mai con sistenta. Cand se ia de pe foc se incorporeaza un pachet de unt. Se aseaza jumatate din blat pe o tava dreptunghiulara si se unge cu jumatate din crema, se pune cealalta jumatate de blat si peste el, restul de crema. Se orneaza cu putina frisca.

Se taie a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc