Se amesteca 70g unt cu vanilia, zaharul si galbenusurile, pana cand se obtine o compozitie spumoasa. Adaugati faina si bicarbonatul, 150g nuci macinat
Se amesteca 70g unt cu vanilia, zaharul si galbenusurile,
pana cand se obtine o compozitie spumoasa.
Adaugati faina si bicarbonatul, 150g nuci macinate
fin si coaja rasa de lamaie.
Bateti albusurile cu putina sare. Amestecati usor cele doua compozitii.
Turnati amestecul intr-o tava cu diametrul de 23cm, unsa cu unt si tapetata cu faina.
Coaceti blatul la foc potrivit.
Prepararea siropului:
Se pune la fiert 250ml apa cu 125g zahar, vanilie si scortisoara.
Raciti siropul, adaugati sucul de lamaie, rachiul si lasati vasul 10 minute acoperit.
Strecurati siropul, intepati prajitura cu o scobitoare, cat
este calda inca si turnati deasupra ei siropul
fierbinte.
Lasati la racit si apoi ornati deasupra cu frisca si cu jumatati de miez de nuca, tinute in miere.
Alte retete delicioase:
Tort de Pasti
Tarte de fructe
Chec pufos
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii