Tort de nuci cu crema de cafea si ciocolata

Blatul Frecam spuma galbenusurile cu zaharul pudra. Adaugam adauga nucile pisate marunt si albusurile spuma. Se toarna compozitia in forma dreptunghi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul
  • 7 oua
  • 120 g zahar
  • 80 g nuci pisate marunt
  • 6 galbenusuri
  • zahar pudra
  • 1 lingura faina
  • baton vanjlie
  • 1 pahar
  • Pentru sirop
  • 50 ml cafea fiarta fara zahar
  • 5 bucatele zahar cubic
  • Glazura
  • cafea
  • Garnitura
  • nuci pisate

Mod de preparare

Blatul

Frecam spuma galbenusurile cu zaharul pudra. Adaugam adauga nucile pisate marunt si albusurile spuma. Se toarna compozitia in forma dreptunghiulara unsa cu unt si presarata cu faina si se da la foc repede. Cand s-a copt se rastoarna pe un servet si se taie in doua.

Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra, faina si vanilia fin pisata. Se adauga le fiert si racit, turnand cate putin si omogenizand bine cu telul.

Compozitia se fierbe la foc mic pe tabla, amestecand continuu cu telul pana se ingroasa.

Jumatate din crema ramane pentru umplut tortul, iar in cealalta parte, folosita ca glazura, se include siropul de cafea.

Siropul.

Se prepara punand in cafeaua fiarta zaharul si lamaia rasa.

Se garniseste cu nuci pisate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc