Tort de nuci cu crema de cafea si ciocolata

Blatul Frecam spuma galbenusurile cu zaharul pudra. Adaugam adauga nucile pisate marunt si albusurile spuma. Se toarna compozitia in forma dreptunghi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul
  • 7 oua
  • 120 g zahar
  • 80 g nuci pisate marunt
  • 6 galbenusuri
  • zahar pudra
  • 1 lingura faina
  • baton vanjlie
  • 1 pahar
  • Pentru sirop
  • 50 ml cafea fiarta fara zahar
  • 5 bucatele zahar cubic
  • Glazura
  • cafea
  • Garnitura
  • nuci pisate

Mod de preparare

Blatul

Frecam spuma galbenusurile cu zaharul pudra. Adaugam adauga nucile pisate marunt si albusurile spuma. Se toarna compozitia in forma dreptunghiulara unsa cu unt si presarata cu faina si se da la foc repede. Cand s-a copt se rastoarna pe un servet si se taie in doua.

Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra, faina si vanilia fin pisata. Se adauga le fiert si racit, turnand cate putin si omogenizand bine cu telul.

Compozitia se fierbe la foc mic pe tabla, amestecand continuu cu telul pana se ingroasa.

Jumatate din crema ramane pentru umplut tortul, iar in cealalta parte, folosita ca glazura, se include siropul de cafea.

Siropul.

Se prepara punand in cafeaua fiarta zaharul si lamaia rasa.

Se garniseste cu nuci pisate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori