Blatul. Se bat albusurile cu zaharul sl cacaua pana se intaresc. Se adauga pesmetul, apoi nucile. Se amesteca compozitia usor si se toarna intr-o tava
Blatul. Se bat albusurile cu zaharul sl cacaua pana se intaresc. Se adauga pesmetul, apoi nucile. Se amesteca compozitia usor si se toarna intr-o tava unsa,
dreptunghiulara.
Se coace la foc slab. Se rastoarna blatul pe fund de lemn, se lasa sa se raceasca, apoi se taie orizontal in doua.
Crema. Se amesteca crema de castane bine cu untul frecat spuma. Separat se prepara un sirop din zahar si vanilie la care se adauga cacaua, amestecandu-se impreuna pe foc si apoi cate putin galbenusurile, frecand mereu cu lingura de lemn.
Cand crema s-a racit se incorporeaza in compozitia de castane amestecata cu untul. Se pune unul din blaturi
pe un platou de aceeasi forma; se asterne deasupra jumatate din crema.
Se aseaza celalalt blat deasupra si se imbraca apoi tot tortul cu restul de crema. Se garniseste cu frisca si se
da la rece. Este bine sa se prepare cu o zi inainte de a fi servit.
Pofta buna!
Alte retete dulciuri recomandate:
Prajitura cu zmeura
Prajitura cu gem de caise si nuca
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaNu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii