Tort de pere

Aluat: Amestecam ouale cu zahar, pina devin spumoase. Adaugam vanilia si untul topit, dar nu cald.Mixam. Faina, o amestecam cu migdalele macinate (

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort de pere

Ingrediente

  • * 4 oua
  • * 60 g migdale macinate
  • * 150 g faina
  • * 120 g zahar
  • * 90 g unt topit
  • * coaja de lamiie razuita
  • * un parf de sare
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * vanilie(din pastaie)
  • * 1 lingura gem de caise
  • * compot de pere
  • * -10 jumatati de para
  • * -350-400 ml suc din compot
  • * 250 g Quark
  • * 1 lingurita concentrat de portocale
  • * 100 ml frisca
  • * 1 zahar vanilat
  • * 1 pliculet de Agartine/sau foi de gelatina pentru 500 ml lichid
  • * ciocolata pentru decor

Mod de preparare

Aluat:

Amestecam ouale cu zahar, pina devin spumoase.

Adaugam vanilia si untul topit, dar nu cald.Mixam.

Faina, o amestecam cu migdalele macinate (neaparat din cele decojite), cu praful de copt si coaja de lamiie, si turnam la amestecul de oua cite putin, mixind continuu.

Tapetam o forma rotunda de 28 cm cu unt si faina, turnam aluatul de blat si dam la cuptorul preincalzit la 170° C,timp de maxim 30 minute.

Blatul se poate insiropa cu citeva linguri de suc din compot.

Gemul de caise se incinge in microunde, apoi se pensuleaza pe blat. Se lasa la uscat/intarit.

Umplutura:

Perele le-am taiat cubulete.

Cam 150 de ml din suc, am pus la fiert cu pliculetul de Agartine (pt 500 ml lichid).

Se fierbe la foc lejer timp de 2 minute (asa zice plicul), dupa care se adauga la restul de suc rece.

Am adaugat si perele , si am lasat vreo 10 minute la racoare, dupa care am turnat peste blat.

Se da la rece, macar 2 ore.

Crema:

Quarkul (brinza cremoasa de vaci), am amestecat-o cu caramelul de portocale. (pentru cele care ati facut acest concentrat si vi sa intarit: incalziti citeva secunde la mo, si devine subtire).

Batem frisca cu un zahar vanilat, si o amestecam la brinza de vaci.

Ungem tortul cu acesta crema.Pentru a nu murdari platoul,bagati sub tort hirtie de copt,

care o indepartati dupa ce ati decorat tortul.

Decorare:

Pina am topit ciocolata,am scos tortul pe terasa la racoare. Am decorat..asa complicat cum stiu eu!!!

Reteta propusa de MAYA.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
3
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
4
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
5
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Parteneri
Ciorba de cartofi noi cu hrean
Bucataras.RO

Ciorba de cartofi noi cu hrean

Am pornit initial de la ideea de ciorba saseasca si am ajuns la ce se vede. Adica acest preparat face parte din ciclul ,,...

Ciorba de cartofi noi cu hrean
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola