Aluat: Amestecam ouale cu zahar, pina devin spumoase. Adaugam vanilia si untul topit, dar nu cald.Mixam. Faina, o amestecam cu migdalele macinate (
Aluat:
Amestecam ouale cu zahar, pina devin spumoase.
Adaugam vanilia si untul topit, dar nu cald.Mixam.
Faina, o amestecam cu migdalele macinate (neaparat din cele decojite), cu praful de copt si coaja de lamiie, si turnam la amestecul de oua cite putin, mixind continuu.
Tapetam o forma rotunda de 28 cm cu unt si faina, turnam aluatul de blat si dam la cuptorul preincalzit la 170° C,timp de maxim 30 minute.
Blatul se poate insiropa cu citeva linguri de suc din compot.
Gemul de caise se incinge in microunde, apoi se pensuleaza pe blat. Se lasa la uscat/intarit.
Umplutura:
Perele le-am taiat cubulete.
Cam 150 de ml din suc, am pus la fiert cu pliculetul de Agartine (pt 500 ml lichid).
Se fierbe la foc lejer timp de 2 minute (asa zice plicul), dupa care se adauga la restul de suc rece.
Am adaugat si perele , si am lasat vreo 10 minute la racoare, dupa care am turnat peste blat.
Se da la rece, macar 2 ore.
Crema:
Quarkul (brinza cremoasa de vaci), am amestecat-o cu caramelul de portocale. (pentru cele care ati facut acest concentrat si vi sa intarit: incalziti citeva secunde la mo, si devine subtire).
Batem frisca cu un zahar vanilat, si o amestecam la brinza de vaci.
Ungem tortul cu acesta crema.Pentru a nu murdari platoul,bagati sub tort hirtie de copt,
care o indepartati dupa ce ati decorat tortul.
Decorare:
Pina am topit ciocolata,am scos tortul pe terasa la racoare. Am decorat..asa complicat cum stiu eu!!!
Reteta propusa de MAYA.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatAluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...
Tarta de post cu ciuperciAproape ca este de necrezut cum din cateva ingrediente simple putem sa obtinem preparate delicioase. Gata in mai putin de 30...
Supa Crema de Spanac - de post, pregatita cu blenderul OsterDe multe ori uitam ca supele creme sunt foarte sanatoase si nu trebuie sa lipseasca din meniul copiilor, si nu numai. Este o...
Supa Crema de Sfecla Rosie - de post, pregatita cu blenderul OsterDovleceii au un continut caloric scazut si sunt recomandati pentru cei care tin diete, dar in acelasi timp sunt o sursa...
Supa Crema de Dovlecei - de post, pregatita cu blenderul OsterDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii