Tort de portocale cu crema diplomat

6 galbenusuri sunt amestecate cu 350 g zahar, dupa cre se amesteca pe foc intr-un vas cu apa, cu 3 plicuri zahar vanilat si 1/2 l lapte. 3 pliculete

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 350 g zahar
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 1 l lapte
  • 3 pliculete gelatina
  • 8 portocale mari
  • 500 ml frisca lichida (numai lichida)
  • 1 pumn de stafide
  • 24 piscoturi de sampanie (2 portii)

Mod de preparare

6 galbenusuri sunt amestecate cu 350 g zahar, dupa cre se amesteca pe foc intr-un vas cu apa, cu 3 plicuri zahar vanilat si 1/2 l lapte.


3 pliculete gelatina se amesteca cu 5 - 6 linguri de apa pe foc intr-un vas cu apa pana ce se omogenizeaza.

Se toarna gelatina peste cealalta compozitie, se pun si stafidele, se amesteca pana se face o crema si, optional, se pune si un pumn de coaja de portocala rasa. Crema se lasa la rece.

Se bate frisca. Se bat albusurile spuma. Dupa ce se raceste crema, se amesteca, intr-un castron mai mare, pe rand, cate o lingura, din frisca de albus si crema. Se cuarata portocalele si se taie rondele.

Se raceste o cratita si se lasa putina apa in ea (o lingurita). Se tapeteaza peretii cu feli de portocale. Se pune jumatate din compozitie peste portocale, se pun 12 piscoturi inmuiate in lapte; se pune si restul de compozitie si la sfarsit se adauga iar piscoturi inmuiate in lapte.
Laptele ramas se amesteca cu un pliculet de zahar vanilat, in care se vor introduce piscoturile de sampanie; piscoturile se baga si se scot imediat. Se foloseste o oala mare de 24 cm. Se pune oala la frigider si, de preferat, se lasa de pe o zi pe alta pentru a se inchega.

Pentru a rasturna tortul, se pune un platou si se rastoarna cratita cu fundul in sus; daca iese mai greu, se bruscheaza usor cratita.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Nectar de caise
1
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
2
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Pisica de mare prajita
3
Mancaruri cu peste

Pisica de mare prajita

Peste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.

Pisica de mare prajita
Parteneri
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa