Blatul. Se freaca zaharul ca sa se ingalbeneasca, se usuca putin deasupra cuptorului, dupa care se piseaza si se cerne. Se freaca apoi cu galbenusur
Blatul. Se freaca zaharul ca sa se ingalbeneasca, se usuca putin deasupra cuptorului, dupa care se piseaza si se cerne.
Se freaca apoi cu galbenusurile, nucile sau migdalele macinate, pesmetul de la chifle umezit cu zeama de portocala, apoi cu spuma albusurilor.
Compozitia se coace in forma unsa, la foc potrivit. Copt si racit, blatul se acopera cu glazura de portocale si se garniseste cu dulceata de portocale.
Glazura. Se fierbe zaharul cu apa pana ce se leaga ca un sirop. Se adauga zeama de la o portocala si romul.
Se trage vasul de pe foc si se freaca bine compozitia cu o lingura de lemn dupa care se toarna calda peste tort.
Pofta buna!
Alte retete recomandate

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii