Tort de post cu fructe si frisca

Pentru acest tort de post cu fructe si frisca aveti nevoie de 1 kg frisca Hulala, 2 cani de zahar, 2 pachetele zahar vanilat.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg frisca Hulala
  • 2 cani de zahar
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 2 banane
  • 2 portocale
  • 2 mandarine
  • 100 g stafide
  • o cutie compot de ananas
  • o cana de suc de portocale
  • 5 plicuri de gelatina Dr. Oetker
  • 50 g coniac sau lichior de stropit fructele tocate
  • 2 kiwi pentru ornat.

Mod de preparare

Pentru tortul de post cu fructe si frisca, frisca se bate la mixer, cu zaharul si vanilia, pana se intareste, apoi luam din frisca batuta o treime pentru ornat. Gelatina o punem la inmuiat in zeama de la compot si cu sucul. Dupa ce s-a umflat, o incalzim pe Bain-Marie pana devine lichida. In frisca batuta, punem gelatina calda cate putin si amestecam bine pana se incorporeaza toata, apoi punem fructele stropite cu coniac. Pregatim forma tapetata cu nylon si portocale peste care punem compozitia la intarit. Dupa doua ore, o rasturnam pe platou si ornam cu frisca oprita si kiwi.


Tortul de post cu fructe si frisca se serveste ornat cu fructe si frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori